Δηλώσεις Μπανιώτη για την αναβολή της πρεμιέρας του στον Κλειστό Στίβο και το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων του

Δίχως αγώνα έμεινε τελικά ο κομοτηναίος πρωταθλητής του άλματος σε ύψος Κωνσταντίνος Μπανιώτης λόγω της μεγάλης αναμονής στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε το ThrakiSportS το περασμένο Σάββατο.

Ο φιναλίστ του παγκόσμιου τελικού στο Πεκίνο ενώ ξεκίνησε κανονικά το ζέσταμα του για να αγωνιστεί έστω και σαν προπόνηση, βλέποντας να έχει περάσει τουλάχιστον μια ώρα και δέκα λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του ύψους ανδρών στις 15:30 και ο ίδιος να μην έχει ξεκινήσει ούτε καν τις προσπάθειές του, αποφάσισαν με τον προπονητή του να απέχει θέλοντας να προφυλάξουν πρωτίστως την υγεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η συμμετοχή στο αγώνισμα δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ο προπονητής του άλτη Γιώργος Τσούγκος πρότεινε την αλλαγή στο πρόγραμμα προκειμένου να προφυλάξει τον αθλητή του, οι διοργανωτές δεν δέχθηκαν με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί ο καλύτερος αθλητής από όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα!!!

«Λυπάμαι που δεν αγωνίστηκα αλλά είχε περάσει πολύ ώρα από το ζέσταμα και δε θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό, ούτως ή άλλως ο συγκεκριμένος αγώνας θα ήταν σαν μια προπόνηση για εμένα» ήταν οι δηλώσεις του Μπανιώτη λίγο πριν αποχωρήσει από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, όπου φιλοξενήθηκε η πρώτη ημερίδα του 2016 στον κλειστό στίβο.

Ο Μπανιώτης έχοντας προκριθεί ήδη στους Ολυμπιακούς του Ρίο, μίλησε και για τους επόμενους αγώνες του, όπου θα διεκδικήσει το άλμα για το απευθείας εισιτήριο στον τελικό του παγκόσμιου κλειστού στο Πόρτλαντ. «Επόμενος αγώνας θα είναι στις 04/02 στη Μπάσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, στις 07/02 στο Τρίνετς της Τσεχίας, στις 13-14/02 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στην Αθήνα, στις 01/03 στο Τόπιτς της Σερβίας και ενδέχεται στις 16/02 στην Οστράβα της Τσεχίας».