Οι δηλώσεις Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου και οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία

Ο προπονητής της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ολυμπιακό πως η ομάδα του είχε φάσεις για να σκοράρει, δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά του για την διαιτησία και έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια των παικτών του.

«Δυστυχώς για την ομάδα μου και τους παίκτες μας, χάσαμε αυτό το παιχνίδι ακόμα κι όταν παίξαμε απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε με αυτοπεποίθηση, προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού από την άμυνα πιέζοντας αρκετά στο κέντρο και με γρήγορες επιθέσεις να παίξουμε στην πλάτη τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να δούμε τι μπορούσε να συμβεί.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο για εμάς χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει ατομικά την ποιότητα που μπορεί να χαλάσει τις ισορροπίες των αντιπάλων του. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να κρατήσουμε τη συνοχή. Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό μέχρι τη στιγμή που χάσαμε μία σημαντική ευκαιρία με το δοκάρι.

Υπήρχε άλλη μία ευκαιρία από τον Ολυμπιακό που ήταν δώρο από την άμυνά μας και του τερματοφύλακά μας και άλλη μία με τον Λουσέρο που πέρασε άουτ. Ηταν οι ξεκάθαρες ευκαιρίες για να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Κάναμε ένα λάθος και δεχτήκαμε γκολ από μία ανοικτή μπαλιά, χωρίς καλή αξιολόγηση εκείνη τη στιγμή αφήνοντας χώρους στην πλάτη μας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες που δημιουργείς απέναντι σε αυτές τις ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Ρουμάνος προπονητής.

Σε ερώτηση ότι ο κ. Πανόπουλος είπε ότι η Ξάνθη είναι ένα μεγάλο χωριό στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά στα τελευταία παιχνίδια αποδεικνύει ότι είναι καλή ομάδα, αλλά απλά δεν έχει το εύκολο γκολ και που εντοπίζει το πρόβλημα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε:

«Δεν είναι μόνο με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Είναι και αυτό με τον Ατρόμητο με δέκα ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πιθανόν είμαστε σε μία περίοδο που η τύχη μπορεί να μην είναι μαζί μας. Πιθανότατα να φταίει ότι αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και να μην υπάρχει το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ειλικρινά πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη δουλειά που έχουν κάνει. Είναι αδύνατον αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, να μην φτάσουμε στα γκολ και στις επιτυχίες«.

Νωρίτερα πάντως, στη Nova, είχε αφήσει υπόννοιες και για την διαιτησία. Ο προπονητής της Ξάνθης, Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε ότι η πιο σημαντική στιγμή του αγώνα ήταν το δοκάρι της ομάδας του ενώ επίσης, είπε πως αν η Ξάνθη είχε προηγηθεί στο ημίχρονο το ματς θα ήταν διαφορετικό.

«Η σημαντικότερη στιγμή από ψυχολογικής πλευράς ήταν το δοκάρι που είχαμε. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες και από ένα δικό μας λάθος σκόραρε», είπε αρχικά ο Λουτσέσκου για να συνεχίσει:

«Είμαι απογοητευμένος γιατί στο πρώτο μέρος μας σταμάτησαν λανθασμένα σε αρκετές περιπτώσεις με οφσάιντ. Αν είχαν αφήσει τις φάσεις, αν είχαμε βάλει κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και το πρώτο σου λάθος, θα στο τιμωρήσει, όπως και συνέβη. Η σημαντικότερη στιγμή από ψυχολογικής πλευράς ήταν το δοκάρι που είχαμε και η μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε λίγο μετά», δήλωσε στην κάμερα της Nova ο Ρουμάνος.