Μετά το «κράξιμο» δηλώνουν… στήριξη στο ΤΑΑ Εθνικός Λαμπάκης και Τοψίδης (όχι όμως και Πέτροβιτς)

Μία εβδομάδα μετά το «κράξιμο» της Λέσχης Φίλων του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πρωτίστως στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, δευτερευόντως στον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη και εμμέσως στους υπόλοιπους φορείς της περιοχής για «αδιαφορία», οργανώνεται συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο την ενίσχυση των φορέων του Έβρου στο ΤΑΑ Εθνικός.

«Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 11.00 π.μ. ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου με θέμα τη στήριξη των φορέων που εκπροσωπούν προς την ομάδα βόλεϊ του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (Γραφείο Δημάρχου, 1ος όροφος)», αναφέρει ανακοίνωση, η οποία κοινοποιήθηκε και από το ΤΑΑ Εθνικός.

Από την κοινή συνέντευξη τύπου απουσιάζει το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον οποίο πρωτίστως είχε «στοχοποιήσει» η Λέσχη Φίλων του Εθνικού και εμμέσως ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός με τα likes που είχαν κάνει στην συγκεκριμένη ανάρτηση από το προφίλ τους στο facebook. Λέγεται μάλιστα ότι εκείνη η επίθεση προκάλεσε  αντιδράσεις τόσο από κύκλους του αντιπεριφερειάρχη Έβρου όσο και από κύκλους του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που θεώρησαν την επίθεση αυτή προς τους τοπικούς φορείς «άδικη».

Άνθρωποι από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διευκρίνιζαν ότι σταθερά ο Δήμος βοηθά το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, όπως και όλες τις ομάδες, τόσο με απευθείας επιχορηγήσεις (η περσινή μάλιστα προκάλεσε και εσωτερικές αντιδράσεις μέσα στην οικογένεια του Εθνικού γιατί το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας πήγε στο επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ και όχι στα αναπτυξιακά τμήματα ή στα άλλα αθλήματα), ενώ σε σχέση με το γεγονός ότι δεν έρχονται διοργανώσεις στην πόλη, θύμιζαν ότι σε συνεργασία με τον Εθνικό διεκδικείται φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φιλοξενηθεί μεγάλες διεθνείς κολυμβητικές διοργανώσεις ενώ ακριβώς προ διετίας έγινε στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ του Βόλεϊ, για το οποίο μάλιστα δόθηκε και ειδική επιχορήγηση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερο εκνευρισμό όμως έδειχνε να υπάρχει τις προηγούμενες μέρες από κύκλους του αντιπεριφερειάρχη ‘Εβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, που θύμιζαν ότι προσωπικά ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας είχε σπεύσει να τον ευχαριστήσει δημόσια για την συνεισφορά του στο πρώτο περσινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν εξολοκλήρου από… κρατικά χρήματα. Μάλιστα είχε κοντέψει να βρει τότε τον… μπελά του, καθώς αυτό συνέβη σε μια περίοδο που υπήρχαν άλλες δύο ομάδες της ευρύτερης περιοχής που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη και δεν έλαβαν χρήματα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τα ταξίδια τους, αν και είναι ερασιτεχνικές: η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα των Αμαζόνων Δράμας που έλαβε μέρος ως πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και η ανδρική ομάδα μπιτς χάντμπολ των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης που είχε συμμετάσχει στο Champions Cup στην Τενερίφη.

Βέβαια, η βοήθεια των διαφόρων φορέων δεν είναι απαραίτητο πάντα να είναι υλική και σε χρήματα, ειδικά όταν δεν μιλάμε για ερασιτεχνικές ομάδες. Ωστόσο από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν ξεχνούν ότι και σε προηγούμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα της φετινής περιόδου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε ορίσει… Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα που η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη αγωνιζόταν στο (μισοάδειο) «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Βέβαια, όλοι αντιλαμβάνονται ότι και να μην είχε συμβεί αυτό, το γήπεδο δεν θα γέμιζε μόνο με τους δημοτικούς συμβούλους (αν επέλεγαν να πάνε), αλλά αυτό δεν αναιρεί την συμβολική σημασία που θα είχε η πρόβλεψη να μην συμπίπτουν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ή του Επιμελητηρίου, όπως είχε συμβεί πέρυσι) την ίδια ώρα που αγωνίζεται εντός έδρας ο Εθνικός και δη, όχι για κάποια εγχώρια διοργάνωση αλλά για ευρωπαϊκή, εκπροσωπώντας ουσιαστικά την χώρα…