Ο Γιάννης Γωνιάδης μιλάει για τον Εθνικό, τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης και τον… Πανθρακικό

Αισιόδοξος ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα καταφέρει να παραμείνει στην Γ’ Εθνική, ξεκινώντας την αντεπίθεσή του από το κυριακάτικο παιχνίδι με την Κρύα Βρύση, εμφανίστηκε ο Γιάννης Γωνιάδης. Ο παίκτης του Εθνικού μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή “Τα σπορ στον Άλφα” του Ζαχαρία Μπαλτζή και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Εθνικού τη φετινή αγωνιστική περίοδο για παραμονή στη Γ’ Εθνική, στους φιλάθλους της ομάδας, στην αλλαγή προπονητή, την κορυφαία ως σήμερα στιγμή της καριέρας του αλλά και τις βλέψεις του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

«Σίγουρα η αλλαγή προπονητή φέρνει καινούρια πράγματα στην ομάδα. Ο κύριος Καρυπίδης προσπάθησε να μας περάσει ήδη κάποια στοιχεία από τη δικιά του φιλοσοφία», σχολιάζει καταρχήν ο Γιάννης Γωνιάδης, προσθέτοντας αναφορικά με το μοναδικό ματς που έχει δώσει ο Εθνικός μέσα στο 2016: «Στην Κοζάνη πιστεύω ήμασταν καλύτεροι, μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι ή στη χειρότερη περίπτωση να πάρουμε έστω την ισοπαλία. Ήταν κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς για έναν ακόμα αγώνα τη φετινή σεζόν χάσαμε».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι στο τέλος θα καταφέρει η ομάδα να πετύχει την παραμονή της, σχολίασε: «Η ομάδα πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Κάθε παιχνίδι που περνάει δε γυρίζει πίσω, γι’ αυτό από κάθε ματς πρέπει να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, να σημειώσουμε νίκες, ώστε να ανεβούμε βαθμολογικά. Τα περιθώρια σίγουρα έχουν στενέψει, από εδώ και στο εξής από τα αποτελέσματα και την προσπάθεια θα φανεί, αν στο τέλος η ομάδα καταφέρει να σωθεί».

Ειδικά σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια, επισήμανε, κάνοντας έκληση στον κόσμο: «Σίγουρα η ομάδα για να κατορθώσει να σώσει την κατηγορία θα πρέπει να κερδίζει στην Αλεξανδρούπολη. Σε όλο τον πρώτο γύρο είχαμε μόλις μία νίκη στην έδρα μας, σαφώς ο κόσμος είναι απογοητευμένος, αλλά σ’αυτή την ύστατη προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνει η ομάδα στη Γ Εθνική είναι σημαντικό να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει».

Έχοντας παίξει σε Πανθρακικό, Ζάκυνθο, Έβρο Σουφλίου, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και φυσικά στην Εθνική Ελπίδων, ποια θεωρεί ο Γιάννης Γωνιάδης ως τώρα την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του; Για τον ίδιο δεν υπάρχει δίλημμα: «Προσωπικά για μένα η μεγαλύτερη στιγμή που έχω ζήσει έως τώρα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα είναι το πρωτάθλημα στη Β Εθνική με τον Πανθρακικό, που έφερε και την άνοδο στη Super League”.

Αναφορικά με τους προσωπικούς στόχους και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον, αναφέρει: «Προς το παρών έχω στο μυαλό μου την προσπάθεια για την παραμονή του Εθνικού στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα μετά το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου θα κοιτάξω για το βήμα παραπάνω, να επιστρέψω και πάλι αν μπορέσω σε υψηλότερο επίπεδο».

Τέλος, αφού αποκάλυψε ότι πέρα από το να παίζει του αρέσει και να παρακολουθεί ποδόσφαιρο και για αυτό δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να ασχολείται με άλλο άθλημα, σε σχέση με το πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του απάντησε σε σχετικό ερώτημα: «Γενικά περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι μου, όπου ξεκουράζομαι, όμως μου αρέσει και να βγαίνω έξω με συμπαίκτες μου για βόλτες και για καφέ, πάντα μέσα στα επιτρεπόμενα όρια. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, καθώς μεταξύ μας οι παίκτες έχουμε φιλικές σχέσεις».

Ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννη Γωνιάδη…