Γκολ, θέαμα αλλά και απογοήτευση στα Πηγάδια μετά την ισοπαλία Ξάνθης και Ατρομήτου

Σε ένα ματς που τα είχε (σχεδόν) όλα και θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα ωραιότερα που έχει γίνει φέτος, Ξάνθη και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς στα Πηγάδια, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες για τη νίκη και τους Περιστεριώτες να προηγούνται δύο φορές αλλά να μη μπορούν να νικήσουν.

Κλεισμένος συνεχώς στην περιοχή του ο Ατρόμητος, υποχρέωσε τον Γκορμπούνοφ σε… πολλή δουλειά, δίνοντας γήπεδο στην Ξάνθη που με τη σειρά της βρήκε το μπελά της από τον τεχνίτη Ουμπίντες. Ο Αργεντινός έβαλε αρχικά μπροστά τους φιλοξενούμενους με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 34’ και εν συνεχεία με ωραία σέντρα για το κεφάλι του Λαζαρίδη στο 59’.

Μάλιστα, αυτό το δεύτερο γκολ αποτέλεσε την απάντηση στο γκολ του Καπετάνου στο 57′ ενώ ο Νιέτο ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 74′   για την Ξάνθη, που είχε και  δοκάρι μετά από κακό γύρισμα του Ουμπίντες αμέσως μετά το 2-2.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια είχε μπροστά του τους Γουάλας, Λισγάρα, Καρυπίδη και Μπαξεβανίδη, με τους Λουσέρο, Βασιλακάκη να παίζουν στα χαφ. Νιέτο αριστερά, Σολτάνι δεξιά και Όρφανίδης στον άξονα ήταν η τριάδα πίσω από τον Καπετάνο.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ξάνθη ανέβασε στροφές και ταυτόχρονα ανέβηκε στο γήπεδο κλείνοντας τον Ατρόμητο στα καρέ του. Ο Νιέτο ήταν και πάλι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται από τον Καπετάνο στο 20’. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε με τη μπάλα μόνος απέναντι από τον Γκορμπούνοφ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ωστόσο ο Λευκορώσος αντέδρασε σωστά και αποσώβησε τον κίνδυνο. Η πίεση της ομάδας του Λουτσέσκου κράτησε μέχρι και το 25’ αλλά ο Δέλλας ευτύχησε να δει την ομάδα του να προηγείται από μία στημένη φάση. Ο Μπρίτο κέρδισε το φάουλ σε ιδανικό σημείο και ο Ουμπίντες αιφνιδίασε τον Τσέναμο στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά του γωνία για το 0-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και στο β’ ημίχρονο, κλείνοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του. Για καλή της τύχη, το γκολ ήρθε τελικά στο 57’, επίσης από στημένη φάση, χάρη στον Καπετάνο. Ο Μπιτόλο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα βρήκε στον Λισγάρα και από εκεί έφτασε στον Παντελή που σκόραρε μετά από 304 ημέρες για το 1-1! Υπήρξαν διαμαρτυρίες για οφσάιντ αλλά με βάση τον κανονισμό, ο αμυντικός των Θρακιωτών δεν θεωρήθηκε πως είχε κατοχή της μπάλας, αλλά αυτή κόντραρε πάνω του για να καταλήξει στον Καπετάνο, φάση που δεν θεωρείται παράβαση.

Το κακό για την Ξάνθη είναι ότι ο Ατρόμητος αντέδρασε ακαριαία με τον Ουμπίντες να «ντύνεται» δημιουργός αυτή τη φορά και με ωραία εκτέλεση φάουλ να βρίσκει τον Λαζαρίδη στο 59’ για την κεφαλιά του στόπερ των Περιστεριωτών και το 1-2! Στη συνέχεια ο Ατρόμητος γύρισε στην περιοχή του δίνοντας το δικαίωμα στην Ξάνθη να πιέσει και να καταφέρει να ισοφαρίσει. Ο Νιέτο ήταν ο δράστης αφού μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Ισπανός έπιασε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα μαζί με τον Γκορμπούνοφ στα δίχτυα για το 2-2. Ένα λεπτό αργότερα, στο 75′,  η Ξάνθη είχε δοκάρι στο λάθος γύρισμα του Ουμπίντες με το κεφάλι ενώ ο Καπετάνος στην εξέλιξη της φάσης και σε κενή εστία σούταρε άουτ!

Το ματς δεν περιελάμβανε άλλες συγκινήσεις, με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων, που συνεχίζουν να βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογίας και μάλλον έμειναν αμφότερες ανικανοποίητες και απογοητευμένες από το τελικό αποτέλεσμα.  Έχουν από 18 βαθμούς (σε 17 παιχνίδια καθώς παίζουν και την Τετάρτη αυτά που αναβλήθηκαν με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό αντίστοιχα) και για καλή τους τύχη, είδαν τον Πανθρακικό να μην κερδίζει στην συνέχεια τον Παναιτωλικό και άρα να μένουν πέντε βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (Τριάδης 72’), Λουσέρο, Βασιλακάκης (Ερέα 80’), Νιέτο, Ορφανίδης (Σκουρτάι 64’), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Ουμπίντες, Ουσέρο, Γκαρσία (Γοδόι 76’), Μπρίτο (Στόιτσεφ 90’), Μπιτόλο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (Μπάλλας 27’).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ