Επεισόδιο στην Μίκρα ανάμεσα σε οπαδούς Ηρακλή και φίλους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Έχοντας στην εξέδρα περίπου 20 φίλους του, που άλλοι είχαν ταξιδέψει από την Αλεξανδρούπολη και άλλοι είναι Εβρίτες μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, ο Εθνικός κέρδισε με 3-2 μέσα στην Μίκρα τον Ηρακλή και πέτυχε την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα και τρίτη διαδοχική μετά από αυτές επί Ορεστιάδας και Άρη.

Ωστόσο μελανό σημείο στην διεξαγωγή του αγώνα στάθηκε η συμπεριφορά κάποιων φίλων του Ηρακλή, που φαίνεται ότι δεν άντεξαν να βλέπουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς να πανηγυρίζουν τους πόντους που κέρδιζε ο Εθνικός και τους επιτέθηκαν προς το τέλος του δεύτερου σετ.

Ειδικά μετά το πλασέ του Φόγιερ για το 15-20 στο δεύτερο σετ και ενώ ο προπονητής του γηραιού Γιάννης Ορφανός πήρε τάιμ άουτ, κάποιοι οπαδοί του γηραιού γύρισαν προς εκείνους του Εθνικού (ανάμεσά τους και παράγοντες της ομάδας).

Οι άνθρωποι του Εθνικού σε κάθε περίπτωση δεν προκάλεσαν, παρά μόνο πανηγύριζαν με χειροκροτήματα τους πόντους των Εβριτών. Ωστόσο πάνω στην ένταση, ακόμα και αυτό θεωρήθηκε μεμπτό για κάποιους θερμόαιμους και τους… ζητήθηκαν τα ρέστα.

Το ζήτημα έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων χωρίς να πάρει τελικά μεγαλύτερη έκταση, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά σε αγώνα του Εθνικού στην Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα σκηνικά έχουν υπάρξει και σε πιο παλιούς αγώνες, ιδίως με την ομάδα του Ηρακλή, ενώ και στο φετινό πρωτάθλημα είχε εκδώσει διαμαρτυρία το ΤΑΑ Εθνικός για την συμπεριφορά οπαδών του Άρη στον αγώνα του πρώτου γύρου, πάλι στην Μίκρα.