Γ’ Εθνική: Ξεκούραστο τρίποντο χωρίς αγώνα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, δύσκολη έξοδος για Έβρο Σουφλίου

Ένα ξεκούραστο τρίποντο χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνα θα πάρει την προσεχή Κυριακή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Βάσει προγράμματος, έχει να αντιμετωπίσει στο «Φώτης Κοσμάς» την FC Σέρρες, τον πρώην Εθνικό Γαζώρου δηλαδή.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, η συγκεκριμένη ομάδα με έγγραφό της προς την ΕΠΟ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα. Ετσι ουσιαστικά ο Εθνικός θα έχει ρεπό αυτήν την εβδομάδα παίρνοντας ένα ξεκούραστο τρίποντο.

Ωστόσο, αυτό μπορεί σε βάθος χρόνου να καταστεί επικίνδυνο αναφορικά με την πραγματική συγκρότηση της βαθμολογίας. Όπως θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς της νίκης ο Εθνικός αυτήν την Κυριακή, έτσι θα το κάνουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου όλες οι ομάδες.

Άρα η όποια μείωση της διαφοράς από τις θέσεις της σωτηρίας θα είναι λίγο «πλασματική» και όλοι θα πρέπει εφεξής να το έχουν αυτό στο μυαλό τους, όταν κοιτάν τον βαθμολογικό πίνακα και κάνουν τους σχεδιασμούς τους βγάζοντας τα κομπιουτεράκια μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Εθνικός είχε ηττηθεί στις Σέρρες στον πρώτο γύρο και αυτή η βαθμολογική απώλεια θα πρέπει να καλυφθεί, δεδομένου ότι πλέον όλοι θα παίρνουν τρεις χάρτινους πόντους απέναντί του. Σε κάθε περίπτωση, ο Σάββας Καρυπίδης θα έχει μία επιπλέον εβδομάδα να ετοιμάσει τους παίκτες του για τη δύσκολη συνέχεια.

Πάντως, η άλλη ομάδα του νομού θα έχει κανονικά αγώνα την Κυριακή και μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμο. Θα παίξει εκτός έδρας στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και στόχος μπορεί να είναι μόνο η νίκη, ώστε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να πλησιάσει σε αυτές που οδηγούν στην σωτηρία, όσο ακόμα υπάρχουν ελπίδες για κάτι τέτοιο.