«Ο Μουστακίδης τρεις φορές έβαλε χρήματα από την τσέπη του για να σώσει τον Εθνικό! Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον υβρίζει»

Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του Σάκη Μουστακίδη αλλά και των διοικήσεων του Εθνικού ο Απόστολος Τσιπίδης, το ThrakiSportS έλαβε απαντητική επιστολή από την Χρύσα Λουπασάκη, μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός την επίμαχη περίοδο και νυν αναπληρώτρια έφορο των αναπτυξιακών τμημάτων βόλεϊ του Εθνικού.

Με αυτήν αναγνωρίζεται το «καλοπροαίρετο» των προθέσεων του κάθε επενδυτή και υποστηρίζεται ότι ο Τσιπίδης εμπράκτως είχε αποδείξει το ενδιαφέρον του για τον Εθνικό, ενώ αποδίδεται σε κωλύματα του αθλητικού νόμου η μη ευόδωση περαιτέρω συνεργασίας. Προστίθεται ότι από την πλευρά του ο Εθνικός έδειξε τον δέοντα σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Τσιπίδη, τονίζεται ωστόσο με έμφαση ότι «όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο διασπείροντας φήμες και σπιλώνοντας υπολήψεις».

Ειδικά μάλιστα σε σχέση με τον κ. Μουστακίδη αποκαλύπτει ότι «τουλάχιστον τρείς φορές έβαλε προσωπικά χρήματα στερώντας την οικογένειά του για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας – των άλλων παιδιών του -ουδέποτε δεν διεκδίκησε αμοιβή καθώς ήξερε ότι οι παίκτες του είναι απλήρωτοι». Και προσθέτει: «Τη φήμη του και την καριέρα του ως παίκτης και ως προπονητής την έχτισε και την κέρδισε επάξια με τους αγώνες μέσα στα γήπεδα καθώς και την ακαδημαϊκή του καριέρα. Και κανείς δεν έχει δικαίωμα κατ’αυτόν τον τρόπο να λασπολογεί και να υβρίζει».  

Αναλυτικά η επιστολή της Χρύσας Λουπασάκη:

 

Με πολύ μεγάλη προσοχή διάβασα την αναδημοσίευση που κάνατε από το προσωπικό f/b του κ. Τσιπίδη και ενημερώθηκα για ένα πραγματικά πρωτοφανές στην τραγικότητα γεγονός.

Ευλόγως όπως αναφέρετε στο site σας πρόκειται για πρωτοφανή καταγγελία κατά του προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκη Μουστακίδη στην οποία προχώρησε ο εμφανιζόμενος μέχρι πριν μερικούς μήνες ως «μέγας χορηγός» της ομάδας Απόστολος Τσιπίδης, Η καταγγελία είναι αρκετά σοβαρή, καθώς γίνεται επώνυμα και μάλιστα από έναν άνθρωπο στο όνομα του οποίου έπιναν νερό οι πάντες στον Εθνικό πριν από μερικούς μήνες. Ο Τσιπίδης είχε παρουσιαστεί ως ο μέγας χορηγός του Εθνικού, χάρη στον οποίο θα έλυνε το οικονομικό της πρόβλημα η ομάδα του Έβρου.

Θα ήθελα λοιπόν να απαντήσω δράττοντας της αναφοράς που γίνεται στο δημοσίευμα σας σε ανακοίνωση του Δ.Σ του ΤΑΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ,καθώς υπήρξα τότε μέλος της διοίκησης. «Το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί ολόθερμα τον Απόστολο Τσιπίδη για την θετική του ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξή του, με την οικονομική συμβολή του, σε μία πραγματικά δύσκολη οικονομικά περίοδο για την ομάδα μας. Ευχόμαστε και ευελπιστούμε η συνεργασία του κυρίου Τσιπίδη να εξελιχθεί μελλοντικά σε όλα τα επίπεδα με την ομάδα μας»ανάφερε ανακοίνωση της 26ης Μαρτίου.

Ο κ.Τσιπίδης όχι μόνο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού αλλά και εμπράκτως το είχε αποδείξει σε μια εποχή που και το λεπτό του λεπτού είχε ζωτική σημασία για την ομάδα. Το αν δεν ευόδωσε τελικά η περαιτέρω συνεργασία οφείλεται στο ότι υπήρχαν τυπικά και ουσιώδη κωλύματα από πλευράς αρμοδιότητας διοίκησης , το άρθρο 12 του νόμου 3057 που αποτελεί τροποποίηση και συμπλήρωση του άρθρου 61 του ν.2725/1999 αναφέρει ρητά τις προϋποθέσεις ανάθεσης της διαχείρισης τμημάτων αμειβομένων αθλητών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, όπου ουσιαστικά κατατίθεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προς έγκριση της σύμβασης ο πλήρης φάκελος με τα  στοιχεία του εν δυνάμει επενδυτή και δευτερευόντως ήταν η εμφάνιση οικονομικών στοιχείων από μέρους του ΤΑΑ προς διόρθωση της όποιας λαθεμένης εικόνας .

Εγώ προσωπικά δέχομαι το καλοπροαίρετο του κάθε επενδυτή και την άγνοια του για τον αθλητικό νόμο όχι όμως και των διοικούντων και δη επαγγελματικών σωματείων.

Μετά μεγάλης μου λύπης διάβασα τα αναφερόμενα από τον κ. Τσιπίδη εναντίον του κ. Μουστακίδη γιατί όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο διασπείροντας φήμες και σπιλώνοντας υπολήψεις .

Και τις αποδείξεις για τα χρήματα που έδωσε κακώς ζητά από τον προπονητή να του απαντήσει αν περαστήκαν, διότι όπως καλά γνωρίζουμε έγιναν δυο γενικές συνελεύσεις ΔΗΜΟΣΙΕΣ, παραδόθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία της συγκεκριμένης χρονιάς ,ελέχθησαν με μεγάλη προσοχή και σχολαστικότητα από την αρμόδια επιτροπή του Συλλόγου και από τη Γενική Συνέλευση και δεν υπήρξε ουδεμία παρατυπία.

Δεν κατανοώ λοιπόν το νόημα όλων των αναγραφομένων και των υπαινιγμών του.

Επισημαίνω δε το σημαντικότερο όλων ότι δημόσια με τα γραφόμενά του υπονοεί απειλή κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του κ.Μουστακίδη ίσως των οικείων του και προφανώς και των παικτών του ΕΘΝΙΚΟΥ;;;

Εναντίον ποίων εξαπέλυσε τέτοια επίθεση βάλλοντας το κύρος και την ακεραιότητα ολόκληρου του συλλόγου επιλέγοντας μάλιστα τον κ.Μουστακίδη για να το πράξει αυτό;

Έναν άνθρωπο που αποτελεί σταθμό για την πορεία της ομάδας του βόλεϊ του ΕΘΝΙΚΟΥ και της Αλεξανδρούπολης και του ελληνικού βόλεϊ.

Θεωρώ και πιστεύω ότι εμείς τιμήσαμε και δείξαμε και τον δέοντα σεβασμό στον κ.Τσιπίδη.

Οι αναφορές του όμως εναντίον του κ.Μουστακίδη κατ’αυτόν τον τρόπο με θίγουν προσωπικά όπως φαντάζομαι και όλους όσους πραγματικά αγαπάμε , τους παίκτες και τους προπονητές γιατί πάνω απ’όλους μας αυτοί είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ.

Θα πω κάτι το οποίο δε μας τιμά ως τότε διοίκηση, είναι όμως η απόλυτη αλήθεια καθώς με την οικονομική δυσπραγία που υπήρχε τότε, ο προπονητής του ΕΘΝΙΚΟΥ κ.Μουστακίδης τουλάχιστον τρείς φορές έβαλε προσωπικά χρήματα στερώντας την οικογένειά του για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας – των άλλων παιδιών του -ουδέποτε δεν διεκδίκησε αμοιβή καθώς ήξερε ότι οι παίκτες του είναι απλήρωτοι. Τους αγώνες και τους κόπους τους και την αγωνία τους, την έζησα από κοντά και χάνουν ειλικρινά το νόημα οι λέξεις κι αδυνατούν να τις αποδώσουν.

Τη φήμη του και την καριέρα του ως παίκτης και ως προπονητής την έχτισε και την κέρδισε επάξια με τους αγώνες μέσα στα γήπεδα καθώς και την ακαδημαϊκή του καριέρα. Και κανείς δεν έχει δικαίωμα κατ’αυτόν τον τρόπο να λασπολογεί και να υβρίζει.

Ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα του κατά το budget  που του διαθέτει η διοίκηση και πολλάκις βρίσκεται και εγκλωβισμένος στις αποφάσεις της και είναι αυτός που μόνος του κουβαλάει την ευθύνη της όποιας ήττας ενώ την επιτυχία τη διεκδικούμε όλοι .

Για την ιστορία να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θανάση Μουστακίδη, το Ανέστη Γιαννακόπουλο ,τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους εκείνους που από το δικό τους μετερίζι ο καθείς βοήθησε κι υποστήριξε τον τεράστιο αγώνα τους. Ήταν μεγάλη τιμή η συνεργασία μαζί τους.

Και να επισημάνω ότι όσο μικρό κι ελάχιστο κι αν είναι θα είμαι δίπλα στον κ. Μουστακίδη σε ότι χρειαστεί .

Ευχαριστώ για την αμερόληπτη κρίση σας ,την ορθή ενημέρωση και την ανάδειξη και προβολή του ευ αγωνίζεσθε από πλευράς σας .

Παρακαλώ για τη δημοσίευση της επιστολής μου.

Με εκτίμηση

Λουπασάκη Χρύσα
Μέλος Δ/Ε ΤΑΑ 2014-2015
Αναπλ.Έφορος Τμήματα Ανάπτυξης Βόλει ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ 2015-16