ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο εντυπωσιακό πέρασμα του Ορφέα Ξάνθης από τον Πετεινό

Ακόμη μια εκπληκτική εμφάνιση προσέθεσε την φετινή του παρουσία ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Ορφέας Ξάνθης που πέρασε και απο τον Πετεινό κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 5-1 τον τοπικό Άρη, σε μια αναμέτρηση διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3′ ο τερματοφύλακας του Άρη Πετεινού Αναστασιάδης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο μακρινό σουτ του Μαυρόπουλου, στην συνέχεια το παιχνίδια μπορεί να μην είχε τις πολλές φάσεις ωστόσο είχε φρενήρη ρυθμό και μεγάλο χρόνο καθαρού αγώνα που σπάνια συναντάς σε αγώνες τοπικού πρωταθλήματος.

Στο 26′ η πίεση της ομάδας του Ορφέα καρποφόρησε όταν μετά απο προσπάθεια από τον Ιμέρ απο τα δεξιά η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Μουμίνογλου Τουγιάλ που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Στην συνέχεια η ομάδα του Πετεινού προσπάθησε να βγει πιο επιθετικά ωστόσο η ομάδα του Ορφέα είχε την κατοχή και συχνά πυκνά έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση, σε μια τέτοια φάση στο 41′ ο Μαυρόπουλος έκανε την κάθετη με τον Χαραλαμπίδη να βγαίνει ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Άρη προλαβαίνοντας την έξοδο του Αναστασιάδη και με πλασέ να κάνει το 0-2. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων όταν μετά απο φάση διαρκείας ο Μπουρλόγλου με σούτ μείωσε σε 2-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά δείχνοντας πως πήραν τα πάνω τους απο το γκολ στην εκπνοή, ωστόσο μια εξαιρετική κομπίνα των φιλοξενούμενων στο 60′ τους έκοψε τα φτερά, καθώς ο Γιάννης Καραγκιόζης πήρε φόρα για να εκτελέσει φάουλ εκτός περιοχής και ενώ όλοι περίμεναν σουτ αυτός έκανε ψηλοκρεμαστή πάσα στον Μαυρόπουλο που με γυριστή κεφαλιά αιφνιδίασε τον κίπερ του Πετεινού για το 1-3.  Στο 68′ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Ορφέα με τον Γιάννη Καραγκιόζη να πετυχαίνει ένα φανταστικό τέρμα με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής που παρά την προσπάθεια του Αναστασιάδη δεν μπόρεσε να της κόψει την φορά προς τα δίχτυα για το 1-4. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 75′ ο Μουμίνογλου με προβολή απο κοντά.

Πέρα όμως απο τα αγωνιστικά αυτό που γέμισε με μεγαλύτερη αισιοδοξία όσους είδαν απο κοντά το ματς ήταν η παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών και για τις δύο ομάδες με την παρουσία μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστών κάτω απο 16 χρόνων! Στα θετικά και η επιστροφή στην δράση για τον αρχηγό του Ορφέα Βασίλη Μαλαδένη που επέστρεψε μετά απο αρκετό καιρό και μάλιστα μπήκε αλλαγή στο 78′. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Χουσείν Κούλα και Θανάση Βασίλα.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Αν. Νεοφυτίδης): Αναστασιάδης, Μαλαδένης Μ.(71′ λ.τρ. Δασκαλόπουλος), Νεανίδης, Γιαπουτζής, Κασάπογλου, Ρέβης, Μαλαδένης Βαγγ. Παναγιώτου, Εφεντόπουλος(88′ Θώμογλου), Μπουρλόγλου(86′ Τονικίδης), Αρδόγλου

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ρ. Κοντογιαννίδης): Ζώης, Τζαμπάζ Χακή(78′ Μαλαδένης Β.), Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μυγγίδης(68′ Ζικολάρι), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Χίντ Ιμέρ(46′ Μόσχος), Χαραλαμπίδης, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου Τουγιάλ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ