Το pregame του αγώνα Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17.00, LIVE ThrakiSportS)

Ένα σημαντικό ματς για την 9η αγωνιστική θα γίνει στη Σύρο μεταξύ του Φοίνικα και του ταλαιπωρημένου από το ταξίδι αλλά και τους τραυματισμούς Εθνικού Αλεξανδρούπολης (17.00,LIVE ThrakiSportS)

Tο έχει η μοίρα του Εθνικού που έχει μόλις εννιά βαθμούς, όποτε πηγαίνει στη Σύρο να προκύπτουν προβλήματα. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Ανέστη Δαλακούρα και διαπιστώθηκε πως έχει οστικό οίδημα και θα πρέπει να μείνει εκτός γηπέδων τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες. Μέχρι να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς και να ειναι έτοιμος αγωνιστικά ο Σέρβος ακραίος ο νεαρός Σωκράτης Χαραλαμπίδης καλείται να σηκώσει το βάρος στη θέση του ακραίου.

Θυμίζουμε στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Σύρο στο φινάλε του Α΄γύρου ο Εθνικός αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματισμένο Κίσιτς, και τονΚασαμπαλή που είχε κληθεί στην Εθνική Εφήβων και επιστρατεύτηκε ως πασαδόρος ο Παπάζογλου.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης έδωσε ευχές στον Δαλακούρα και τόνισε: «Κατ΄αρχήν εύχομαι στον Ανέστη Δαλακούρα περαστικά και γρήγορη επιστροφή. Του δίνω και συγχαρητήρια για την ηρωική προσπάθεια που έκανε με την Παναχαϊκή. Από την αρχή της σεζόν μας έχουν πάει όλα ανάποδα. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να βάλουμε τα δυνατά μας. Οι δοκιμασίες δεν είναι πάντα αγωνιστικές. Ο Εθνικός θα τα καταφέρει και θα ανταποκρθεί στις προκλήσεις και στις δυσκολίες. Έχουμε δύσκολο αγώνα με τον Φοίνικα και ακολουθεί και η Ευρώπη. Τα νέα παιδιά κάποιες φορές μπαίνουν στα βαθιά πιο γρήγορα. Δεν χρειάζεται άγχος. Θα παλέψουμε και παράλληλα θα σχεδιάσουμε το πλάνο μας για τη συνέχεια της περιόδου».

Ο Φοίνικας που έχει 18 βαθμούς σε μία εβδομάδα έχει στη Σύρο τρία σπουδαία ματς με τον Εθνικό, τη ρεβάνς με την φινλανδική Σασταμάλα και την Ορεστιάδα. Ο Σέρβος διαγώνιος του Φοίνικα, Τόμισλαβ Ντόκιτς είπε: «Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με δύσκολους αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Προταιρεότητα είναι να διατηρηθούμε στη βαθμολογική θέση που έχουμε στο πρωτάθλημα και να προκριθούμε στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολοι στόχοι. Υπάρχει επιβάρυνση σε όλους τους παίκτες αλλά μας δίνει κουράγιο και δύναμη ο κόσμος το οποίο σίγουρα θα έχουμε στο πλευρό μας».

Σε 10 αγώνες για το πρωτάθλημα στο παρελθόν ο Φοίνικας έχει 7 νίκες έναντι 3 του Εθνικού, από τις οποία μία έγινε στην Ερμούπολη την περίοδο 2011-12 (3/12/2011, 1-3 ο Εθνικός). Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος. Ο αγώνας αρχίζει στις 5.00 το απόγευμα, δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά θα μπορείτε να ενημερώνεστε live για την εξέλιξή του από το ThrakiSportS.