Μετακόμισε ο Θράκας Ιππέας, έκανε προγραμματισμό για τη νέα σεζόν και παρουσίασε εννέα μεταγραφές

Η ποδηλασία δεν είναι σαν τα υπόλοιπα αθλήματα. Όταν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ διανύουν την αγωνιστική τους περίοδο, οι ποδηλάτες κάνουν χειμερινή …προετοιμασία, προκειμένου να είναι στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους στις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκινούν οι αγώνες.

Στον Θράκα Ιππέα δεν αντιμετωπίζουν αυτό το χρονικό διάστημα ως μια «νεκρά» περίοδο, αλλά το χρησιμοποιούν εποικοδομητικά, προκειμένου να βελτιωθούν ως αθλητές, σε τεχνογνωσία, εγκαταστάσεις. Ελπίδα και στόχος είναι ο ποδηλατικός σύλλογος της Κομοτηνής να βρεθεί του χρόνου στην ελίτ όλης της Ελλάδας. Ετσι λοιπόν, το περασμένο Σαββατοκύριακο 5-6 Δεκεμβρίου ο σύλλογος πραγματοποίησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Chris & Eve με θέμα την χειμερινή προετοιμασία και διατροφή.

«Ήταν μια πρώτη συνάντηση όλων των αθλητών του Θράκα Ιππέα, και όσων ήταν στο σύλλογο την προηγούμενη χρονιά και παραμένουν αλλά και όσων ήρθαν φέτος στο σύλλογο με μεταγραφές. Η συνάντηση είχε κυρίως ως στόχο μια γενική ενημέρωση στους αθλητές σχετικά με τη χειμερινή προετοιμασία. Άλλωστε το άθλημα της ποδηλασίας δεν είναι σαν τα υπόλοιπα αθλήματα, γιατί τώρα έχουμε προετοιμασία και η αγωνιστική σεζόν ξεκινάει τον Φεβρουάριο και τελειώνει το Νοέμβριο. Άρα δόθηκαν γενικές οδηγίες και πληροφορίες όσον αφορά την προετοιμασία. Δόθηκε έμφαση στο θέμα της διατροφής και πως οι αθλητές θα την προσέξουν σε αυτό το διάστημα που δεν υπάρχουν αγώνες. Στόχος ήταν φυσικά να γνωριστούν και τα καινούργια παιδιά που ήρθαν στο σύλλογο. Η παρουσίαση έγινε από τον Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος είναι ο σύμβουλος ανάπτυξης, οργάνωσης και προπονητικής του συλλόγου, γνωστός στο πανελλήνιο από τις επιδόσεις του», είπε στην εφημερίδα «Χρόνος»  ο πρόεδρος του συλλόγου Κυριάκος Γκογκότσης σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν το ThrakiSportS, ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι 32 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, 7 φορές Βαλκανιονίκης, 3 φορές έχει ανέβει στο βάθρο πανευρωπαϊκού πίστας, ενώ θα συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην εκδήλωση οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα γνωρίστηκαν καλύτερα και με τους 9 νέους ποδηλάτες που πρόσθεσε φέτος ο σύλλογος μέσω μεταγραφών.

Συνολικά 25 είναι οι αθλητές που θα φορούν τη φανέλα της ομάδας την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, σε αναμετρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συνεπώς, υπάρχει αισιοδοξία για μία ακόμη καλύτερη χρονιά από πλευράς επιδόσεων και οργάνωσης. «Ευελπιστούμε ότι φέτος θα κάνουμε το βήμα παραπάνω και θα είμαστε μέσα στα κλαμπ που θα πρωταγωνιστήσουν πανελληνίως», είναι η σκέψη του προέδρου.

Μετά την παρουσίαση, τόσο το Σάββατο 4 όσο και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, διεξήχθη προπόνηση από το ξενοδοχείο προς την πόλη, με τη συμμετοχή περίπου 35 αθλητών, όχι μόνο όσων συμμετέχουν σε γενικές σειρές αλλά και από τις υποδομές. Μάλιστα, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της στο φύλλο της Πέμπτης η εφημερίδα «Χρόνος», ο κόσμος μάλιστα που παρακολούθησε με το αυτοκίνητό του αυτό το ποδηλατικό «κομβόι» νόμιζε πως πρόκειται για αγώνα, ενώ ήταν απλώς μια προπόνηση του συλλόγου.

Αξίζει τέλος να τονιστεό ότι ο Θράκας Ιππέας μετακόμισε και από τη Νικολάου Ζωίδη, όπου και στεγάζονταν τα γραφεία του μέχρι πρότινος, στην οδό Μακεδονίας αριθμό 40. Ο λόγος ήταν ώστε να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος για το υλικό του συλλόγου.