Βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε 14χρονο αθλητή του Ορφέα Αλεξανδρούπολης

Άλλη μία διάκριση έφερε στην Αλεξανδρούπολη ο αθλητής ταεκβοντό του Ορφέα Αλεξανδρούπολης Ορέστης Τσαταλμπασίδης, ο οποίος μάλιστα βραβεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όχι όμως για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά για τις σχολικές.

Ο Ορέστης είναι μαθητής του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και βραβεύτηκε μαζί με τα άλλα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών σε τελετή που έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου στο νεοκλασικό κτήριο της Ηρώδου Αττικού, προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά σαν μαθητής της Β’ Τάξης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα μαθηματικών που διενεργήθηκε στο Βελιγράδι, το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ευκλείδης και το χάλκινο μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Αρχιμήδης.

Σαν μαθητής Α’ Γυμνασίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον Αρχιμήδη και το Γ’ βραβείο στον Ευκλείδη. Στην ΣΤ’ Δημοτικού κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού Αρχιμήδης συναγωνιζόμενος με μαθητές Γυμνασίου. Σε όλους τους διαγωνισμούς συναγωνίζονταν μαθητές μεγαλυτέρων τάξεων.

Ο Ορέστης επίσης είναι αθλητής του συλλόγου Ορφέα Αλεξανδρούπολης και μάλιστα συνδύασε την βράβευσή του στην Αθήνα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tαεκβοντό Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στη Χαλκίδα στα τέλη Νοέμβρη.

Εκεί έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αλλά δεν τα κατάφερε στον κρίσιμο αγώνα, έχοντας πάντως μια αξιοπρεπέστατη παρουσία, την καλύτερη από τον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης.