Έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στο Ισραήλ και έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ

Για δεύτερη χρονιά ο Ομιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης θα διοργανώσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Ακαδημιών, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συνδυάσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών με παιχνίδι εντός και εκτός πισίνας.

Η Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει στις 20 Δεκεμβρίου το κολυμβητικό κέντρο του Έβρου, ενώ ξεχωριστή λάμψη στην εκδήλωση θα δώσει η Νόρα Δράκου με την παρουσία της στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ. Μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προέρχεται από μεγάλη εμφάνιση και πανελλήνια ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξήχθη στην Νετάνια του Ισραήλ.

Στην διοργάνωση αυτή η Ελλάδα πανηγύρισε το έβδομο μετάλλιό της στην ιστορία της διοργάνωσης, χάρη στον Ανδρέα Βαζαίο το απόγευμα της Κυριακής στη μεικτή. Από την πλευρά της, η Νόρα Δράκου, που ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από ίωση και ήταν εμφανώς καταβεβλημένη, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε η ίδια από τις 10 Δεκεμβρίου 2011 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σέτσιν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κολύμπησε σε 27.71, βελτιώνοντας το 27.78 που κατείχε η ίδια, ωστόσο παρά την επιτυχία της, η Δράκου ήταν άτυχη, καθώς έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά μόλις για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, καθώς κατετάγη 17η με τη 16αδα των ημιτελικών να κλείνει στο 27.69.

 width=«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που θα βρεθώ κοντά σε μικρά παιδιά. Φέτος ευνοούν οι ημερομηνίες, καθώς θα βρίσκομαι ούτως ή άλλως στην Αλεξανδρούπολη για προετοιμασία από τις 19 ως τις 29 του μήνα κι επομένως δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του Τάσου, με τον οποίο μας συνδέει και προσωπική φιλία. Τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά είναι πολύ σημαντικές, πολύ όμορφες και πρέπει όλοι μας να τις στηρίζουμε», τόνισε στο Aquaplanet η προσκεκλημένη της φετινής εκδήλωσης του ΟΦΘΑ Νόρα Δράκου.

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Τάσος Καλλίτσαρης, προπονητής του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, αναφερόμενος στο πνεύμα της διοργάνωσης και στο ρόλο που θα έχει η πατρινή κολυμβήτρια σε αυτήν, είπε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Ακαδημιών. Θέλαμε να φτιάξουμε μία διοργάνωση με συμμετοχή παιδιών από έξι ετών και πάνω, που μπορούν να κολυμπήσουν στην πισίνα, η οποία δεν έχει τη μορφή αγώνα αλλά τη μορφή επίδειξης. Λόγω και των ημερών των Χριστουγέννων θέλαμε να είναι μία γιορτή. Όλα τα παιδάκια θα κολυμπήσουν ένα-δύο αγωνίσματα μπροστά στο κοινό της πόλης. Το κολυμβητήριο θα είναι στολισμένο, θα υπάρχει Άγιος Βασίλης, εκπλήξεις για τα παιδιά και από πέρσι γεννήθηκε η ιδέα να έχουμε κάθε χρόνο ένα μεγάλο κολυμβητή. Πέρσι, ήταν εδώ ο Άρης Γρηγοριάδης. Φέτος καλέσαμε τη Νόρα, που είναι και προσωπική μου φίλη. Τα παιδιά θα κολυμπάνε, θα τερματίζουν και βγαίνοντας θα παίρνουν ένα αναμνηστικό, ένα αυτόγραφο της Νόρας που θα ετοιμάσουμε και θα βγαίνουν μία φωτογραφία μαζί της».

Συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στη δύναμη της Κ.Ο.Ε. καθώς και σύλλογοι της αλλοδαπής που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, με αθλητές-τριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 2007 (9 ετών), 2008 (8 ετών), 2009 (7 ετών) και 2010 (6 ετών), καθώς και μεγαλύτερα αρχάρια παιδιά (>2006).

Η διάρκεια της ημερίδας είναι 1 ημέρα και 1 συνολικά αγωνιστική ενότητα (Κυριακή πρωί). Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων έχουν ως εξής: 20/12/2015 Κυριακή πρωί, προθέρμανση 10.00 , έναρξη 11.00

Κάθε κολυμβητής-τρια δικαιούται να συμμετέχει σε 2 ατομικά αγωνίσματα
Στο ομαδικό αγώνισμα συμμετέχουν 4 αγόρια και 4 κορίτσια ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να διαθέτουν απαραίτητα βεβαίωση υγείας ή ο κάθε σύλλογος υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει πως όλοι του οι κολυμβητές-τριες είναι υγιείς και ικανοί να συμμετέχουν στην Ημερίδα.

Δηλώσεις συμμετοχής επιτρέπονται μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14.00. Το ποσό συμμετοχής του κάθε αθλητή-τριας ορίζεται στα 6 ευρώ. Το ποσό θα καταβάλλεται από το σωματείο στη γραμματεία των αγώνων. Το συνολικό ποσό για κάθε σύλλογο θα υπολογιστεί με βάση τις συμμετοχές την ημέρα των αγώνων.

Αποστολή δηλώσεων συμμετοχής στο email: tasoswimmer1981@hotmail.com. Η κάθε δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από ονομαστική κατάσταση των αθλητών και θα πρέπει να αναγράφεται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του συλλόγου ή του δηλούντος για περαιτέρω αλληλογραφία, ενημερώσεις καθώς και τα ονόματα και τα τηλέφωνα του προπονητή και του εφόρου του σωματείου.