Ανέλαβε την ευθύνη ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου και ζήτησε συσπείρωση! Η… ευχή του Παράσχου

Απογοητευμένος απο την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του και μοιραία γνώρισε την τρίτη της διαδοχική ήττα μέσα σε μια εβδομάδα παρουσιάστηκε ο Ρουμάνος τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου, που πήρε την ευθύνη των κακών εμφανίσεων σε μια απολογιστική συνέντευξη Τύπου, όπου  παράλληλα κάλεσε άπαντες να συστρατευθούν γύρω απο την ομάδα καθώς θεωρεί πως μπορεί να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα.

Απο την πλευρά του ο προπονητής του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος που έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ξάνθη ευχήθηκε στην πρώην ομάδα του να βρει την ηρεμία και την παλιά της αίγλη. Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο προπονητές:

Ραζβάν Λουτσέσκου (Skoda Ξάνθη): “Δυστυχώς για εμάς ήταν έξι πολύ δύσκολες μέρες. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι, διότι χάσαμε, κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς μετά το πρώτο γκολ. Χάθηκε η αυτοπεποίθηση και η συνοχή μας. Ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα η ήττα. Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτές τις έξι μέρες τις αντιμετωπίσαμε με πολλά προβλήματα. Σέβομαι την Ξάνθη, τον κόσμο, απολάμβανα ότι βρισκόμουν εδώ και έδινα κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορούσα. Εύχομαι ο καθένας από την Ξάνθη να καταλάβει ότι η ομάδα είναι σε άσχημη στιγμή εξαιτίας πολλών λόγων. Χάσαμε αυτές τις μέρες την ταυτότητά μας. Εδώ και έναν χρόνο και κάτι μήνες η Ξάνθη πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Όταν ήρθα εδώ, στα μέσα Σεπτεμβρίου η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Μέσω της δουλειάς κάναμε καλή χρονιά και την απολαύσαμε. Κάποιοι παίκτες έφυγαν, ήρθαν άλλοι και κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ξεκινήσαμε καλά εφέτος και έξι μέρες πριν, το περασμένο Σάββατο, ήμασταν με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι ομάδες με τις λιγότερες ήττες. Αυτές τις έξι μέρες κάτι άλλαξε. Κάτι συνέβη. Περισσότερο από όλους εδώ, αυτός που έχει απογοητευτεί περισσότερο είμαι εγώ. Είμαι ο υπεύθυνος, αλλά μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες προσπαθούν να δουλέψουν. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις και μας βρίσκουν σε αυτή την άσχημη στιγμή. Δεν μου αρέσει να αλλάζω θέσεις τους παίκτες. Λαμβάνω υπόψιν μου 1-2 παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Όταν κάνεις αρκετές αλλαγές, η ταυτότητα της ομάδας υποφέρει. Αν κάναμε καλά πράγματα μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, ήταν επειδή είχαμε συνοχή και συνεισφορά από όλους. Το χάσαμε αυτό και είναι δική μου ευθύνη. Πρέπει να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε ξανά τη συνοχή μας. Οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να πιέσουν περισσότερο, να μην κρύβεται κανείς πίσω από οτιδήποτε. Ζητώ τη βοήθεια της πόλης, τη στήριξη, ώστε να καταλάβει την κατάσταση. Με την εξυπνάδα μας και την ηρεμία μας πρέπει να ξανακερδίσουμε την ταυτότητά μας”.

Γιώργος Παράσχος (Πλατανιάς): “Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι πραγματικά και στα 93 λεπτά και δεν επιτρέψαμε σε καμία στιγμή στον αντίπαλο να κινηθεί επικίνδυνα στην εστία μας. Γενικότερα πιστεύω ότι κοντρολάραμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του και ειδικότερα στο χώρο του κέντρου όπου είχαμε ηρεμία, μπορέσαμε και προχωρήσαμε τη μπάλα και βγάλαμε και πάρα πολύ καλές επιθέσεις.

Εάν δε στο α’ ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο ατομιστές και δεν θέλαμε να βάλουμε κάποια γκολ.. μόνοι μας -κάποιοι παίκτες ήταν υπερβολικοί- και πάσαραν στους συμπαίκτες τους θα μπορούσαμε από τότε να είχαμε ένα μεγαλύτερο σκορ. Εύχομαι στην Ξάνθη να βρει την ηρεμία και την παλιά της αίγλη, που πιστεύω ότι θα τη βρει γιατί είχε και πολλά προβλήματα με παίκτες, όπως είχαμε κι εμείς με δυο σημαντικές απουσίες. Εύχομαι στην Ξάνθη καλή συνέχεια και νομίζω ότι θα ξαναβρεί το δρόμο της”.