Γης μαδιάμ τα έκαναν Ολυμπιακοί στην Πλατεία Κομοτηνής! Έσπασαν τα σπιτάκια των Χριστουγέννων, φήμες για τραυματία στο νοσοκομείο

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής αρκετές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό, με πρωταγωνιστές περίπου  20 με 25 οπαδούς του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οπαδοί του Ολυμπιακού πιάστηκαν στα χέρια με ντόπιους κατοίκους και η κατάσταση δεν άργησε να εκτραχυνθεί. Μάλιστα, έσπασαν και τα ξύλινα σπιτάκια που έχει φτιάξει ο Δήμος Κομοτηνής στο σημείο που λειτουργεί ως άτυπη παιδική χαρά και πέταξαν ξύλα προς την πλευρά καφετεριών όπως το Stage και το Avant Guarde, προκαλώντας φθορές.

Στην συνέχεια και όταν η κατάσταση ξέφυγε, κάποιοι πιο ψύχραιμοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού φέρονται να προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους ομοϊδεάτες τους, με αποτέλεσμα, όπως μας μετέφεραν καταστηματάρχες της πόλης, να αρχίσουν να πλακώνονται και μεταξύ τους. Έτσι για μερικά λεπτά της ώρας στήθηκε ένα σκηνικό… πολέμου.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο ότι από τις συμπλοκές, πέρα από τις φθορές, υπάρχει και ένας τραυματίας που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και νοσηλεύεται. Άλλες πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αθηναϊκά μέσα κάνουν λόγο ακόμα και για χρήση μαχαιριών και ροπάλων, με ανθρώπους πάντως που ήταν παρόντες να υποβαθμίζουν το μέγεθος των επεισοδίων, όπως παρουσιάζονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν σχεδόν το μεσημέρι, πριν κάνει αισθητή την παρουσία της στην Πλατεία η Αστυνομία, κάτι που στις ημέρες αγώνων είναι σύνηθες αλλά όχι από νωρίς το πρωί αλλά περίπου τρεις με τέσσερις ώρες πριν την έναρξή τους. Όταν η αστυνομία έφτασε, φαίνεται ότι ήταν αργά, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις ούτε για συλλήψεις ούτε και για οτιδήποτε σχετικό.

Όπως πάντως αναφέρουν κάποιοι,  οι συμπλοκές ξεκίνησαν από παρεξήγηση ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού υπό την επήρεια αλκοόλ είχαν αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού. Έτσι ακολούθησε δεύτερος γύρος το μεσημέρι της επόμενης μέρας, με την κατάσταση να ξεφεύγει και την Πλατεία Ειρήνης να μετατρέπεται σε… Πολέμου.