Γιόρτασαν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης μαζί με τον Κότινο την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (+photos)

Τιμώντας και γιορτάζοντας όπως κάθε χρόνο, στις 3 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος και επισκέφθηκε το 12ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, μετά από πρόσκληση των μαθητών και των δασκάλων τους.

Σε ένα ζεστό χώρο από την παρουσία 311 μαθητών και μαθητριών που εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους για την αναπηρία, έγινε μία όμορφη παρουσίαση από την  Χρυσούλα Δημητροπούλου, την  Έλσα Ταχαή και την  Δάφνη Δεληγιάννη που εκπροσώπησαν τον σύλλογό μας, τόσο για τις δραστηριότητες του Κότινου όσο και γενικότερα για τις δυνατότητες και τους τρόπους άθλησης των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα παιδιά, με τον έμφυτο αυθορμητισμό τους,  έκαναν έξυπνες και στοχευόμενες ερωτήσεις δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στην παρουσίαση και στη συζήτηση που ακολούθησε, μαζί τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε πολύ όμορφα, με τραγούδια από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.

Την ίδια χρονική στιγμή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Τοπτσής και η Γ. Γραμματέας, Ελένη Καρατζιά, παρέστησαν στην εκδήλωση-γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, που διοργανώθηκε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης.

Ο Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος, πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί το μέσο και την διέξοδο για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, προσκαλεί τα Άτομα με Αναπηρία «να έρθουν κοντά μας, για να γιορτάζουμε μαζί, μέσω του Αθλητισμού, καθημερινά, την Παγκόσμια ημέρα μας».

 width=

 width=

 width=

 width=