ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ Κοσμίου με την Δόξα Προσκυνητών

Το ντερμπι της 12ης αγωνιστικής έγινε στο Κόσμιο όπου σε ένα σκληρό παιχνίδι όπου παρακολούθησαν περίπου εκατό φίλοι των δυο ομάδων, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου και η πρωτοπόρος ομάδα της Δόξας Προσκυνητών αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 αποτέλεσμα που διατηρεί την νταμπλουχα ομαδα των Προσκυνητών στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους ανταγωνιστές της.

Οι γηπεδούχοι (στον πάγκο των οποίων έκατσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Δίγκας) που αν και ξεκίνησαν σαν ένας από τους ανταγωνιστές του πρωταθλήματος μαζί με την Δόξα Προσκυνητών, αλλά έχουν μείνει πεμπτοι και 11 βαθμούς πίσω από την πρωτη θέση, ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και θα προηγηθούν στο 60′ του αγώνα με τον Γκόγκο, αλλά για άλλη μια φορά δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν την Δόξα όπως και πέρυσι στον μεταξύ τους τελικό του κυπέλλου, όταν ο Πάλι λίγο πριν το τέλος του αγώνα θα ισοφαρίσει για τους πρωτοπόρους της ΕΠΣ Θράκης.

Ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος μπήκε πιο δυνατά όπως μας περιγράφει το rodopisports, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργώντας κάποιες καταστάσεις με κυριότερη αυτή με τον Μόσχο στο 6′ που από κοντά δεν βρήκε στόχο. Η Δόξα κατόπιν ανέβασε ρυθμό έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες στο 21′ με τον Βιόπουλο, ενώ στο 25′ ζήτησε πέναλτι από τον Κουμπαράκη που δεν τους δόθηκε σε μαρκάρισμα επάνω στο Βιόπουλο.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο συναρπαστικό με τις ομάδςς να χάνουν εκατερωθεν ευκαιρίες με σουτ του Κλή στο 53′ για τον ΠΑΟK, αλλά και με τον Μάναλη για την Δόξα όταν στο 57′ η μπάλα κόλλησε ακριβώς στην γραμμή του τέρματος του Μπουτσαχτσή. Ο ΠΑΟΚ θα ανοίξει το σκορ στο 59′ μετά από συνεργασία Μάναλη και Βοργιατζίδη, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, να αποκρούει ο Βλαδιμηρίδης και τον Γκόγκο στην επαναφορά με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0. Στο 76′ η Δόξα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Βασιλακάκη αλλα και τον Μαδούρα στο 86′, αλλα στο επόμενο λεπτό σε σέντρα του Ζουμπιάδη θα κάνει την σέντρα και τον Πάλι εκμεταλλευόμενο το λαθος της άμυνας με πλασέ να κάνει το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι με αυτό το αποτέλεσμα η Δόξα Προσκυνητών έφτασε τους 31 βαθμους, τέσσερις μπροστα από την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, Ελπίδα Σαπών και την Δόξα Σώστη που ακολουθούν με 27 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ Κοσμίου βρίσκεται πέμπτος με μόλις 20 βαθμούς.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Μπουτσαχτσή, Βοργιατζίδης, Μόσχος (65′ Κοσκολός), Παναγιώτου, Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης, Αθανασίου, Γκόγκος, Ταβασίδης, Γιαπρακτσής.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης (46′ Μυστρίδης), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Κλής, Κουδέρης (39′ Πάλι), Βιόπουλος, Βάσκος, Βελημβασάκης (64′ Βασιλακάκης)