Σοκ με Δεβετζή! Βρέθηκε δείγμα της θετικό σε ντόπινγκ με… καθυστέρηση οκτώ ετών!!!

Μπορεί η Πηγή Δεβετζή, αντικειμενικά το μεγαλύτερο όνομα που έχει βγάλει ο θρακιώτικος αθλητισμός, να σταμάτησε τον αθλητισμό το 2009 έχοντας δύο ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της, ωστόσο σήμερα σκάει σαν βόμβα μια είδηση που την φέρνει σε δεινή θέση και στιγματίζει το μεγάλο όνομά της.

Οπως αναφέρει με ανακοίνωση του ο ΣΕΓΑΣ, ειδοποιήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι η Θρακιώτισσα ολυμπιονίκης είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο που είχε γίνει το… 2007 και πλέον η IAAF,που είχε κρατήσει από τότε δείγματα και τα επανεξέτασε τώρα, ζητά από την Ελληνική Ομοσπονδία πειθαρχικά μέτρα για την Δεβετζή, δηλαδή την… τιμωρία της.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει τα εξής: «Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες».

Πλέον αναμένεται η απόφαση του ΣΕΓΑΣ. Δεν διευκρινίζεται σε ποια χρονική περίοδο έχει εντοπιστεί το θετικό δείγμα της Αλεξανδρουπολίτισσς πρωταθλήτριας, ούτε για ποιον λόγο τότε είχε βγει καθαρό και σήμερα… θετικό. Ωστόσο, εκτιμάται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, ανάλογα με τις εξελίξεις, να δημιουργηθεί ζήτημα με το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2007 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα ή και έναν χρόνο μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Πηγή Δεβετζή είχε τιμωρηθεί  από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, επειδή όπως είχε ανακοινωθεί τότε, δεν είχε δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό, όμως η υπόθεση μπήκε ουσιαστικά στο «ψυγείο» ως μη έχουσα νόημα να συνεχιστεί, καθώς η Εβρίτισσα πρωταθλήτρια είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Πλέον, με αυτές τις εξελίξεις, η IAAF, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ, επανεκκινεί τις διαδικασίες για την τιμωρία της Θρακιώτισσας πρωταθλήτριας το φθινόπωρο του 2010, έχοντας πλέον και το νέο «δεδομένο» του φερόμενου ως θετικού δείγματος που είχε δώσει το 2007.