Δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού από την Θράκη στο Μόναχο για το ιστορικό ματς με την Μπάγερν

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ήδη από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να καταφθάνουν στην βαυαρική πρωτεύουσα δεκάδες οπαδοί των ερυθρολεύκων από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Θράκης μας.

Η φωτογραφία που έχει κατακλύσει τα social media πολλών θρακιωτών από το απόγευμα της Δευτέρας και έχει αποσπάσει δεκάδες likes και σχόλια είναι από την άφιξη μιας (γνωστής) παρέας Κομοτηναίων φίλων του Ολυμπιακού στο Μόναχο, οι οποίοι άπλωσαν τα σχετικά πανό ώστε να κάνουν αμέσως αισθητή την θρακιώτικη παρουσία εκεί.

Στο Μόναχο έχουν ταξιδέψει φίλοι του Ολυμπιακού και από τους άλλους νομούς της Θράκης και γενικά από κάθε μέρος της Ελλάδας, αφού υπολογίζεται ότι στην Αλιάνζ Αρένα θα βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 οπαδοί του. Ξεσηκωμός υπάρχει όμως και στις τάξεις των ομογενών που μένουν μόνιμα στην Γερμανία, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχει έντονη η θρακιώτικη και κυρίως η εβρίτικη παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να μην ηττηθεί απέναντι στην μεγάλη Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα, που φέτος σαρώνει τα πάντα, τότε θα εξασφαλίσει μία αγωνιστική πριν το τέλος την πρόκρισή του στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και με ήττα ωστόσο υπάρχει περίπτωση να προκριθεί από σήμερα, αν δεν κερδίσει η Αρσεναλ την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σε διαφορετική περίπτωση, η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με τους ερυθρόλευκους να υποδέχονται στο Στάδιο Καραϊσκάκη την Άρσεναλ και να θέλουν να μην χάσουν. Την ίδια ώρα με το Μπάγερν – Ολυμπιακός υπάρχουν και άλλα μεγάλα ματς.

Η Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη βρίσκεται στην Βαρκελώνη και αντιμετωπίζει την Μπάρτσα, που κέρδισε με 4-0 το περασμένο Σάββατο στο πραγματικό «Classico» την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη.  Σημαντικό είναι και το παιχνίδι του 8ου ομίλου με την αήττητη Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν να υποδέχεται στην Αγία Πετρούπολη τη Βαλένθια.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της Τρίτης με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής:

 

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάτε Μπορίσοφ – Λεβερκούζεν
Μπαρτσελόνα – Ρόμα
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπαρτσελόνα 10
2. Ρόμα  5
3. Λεβερκούζεν 4
4. Μπάτε Μπορίσοφ 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγερν – Ολυμπιακός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπάγερν  9
2. Ολυμπιακός  9
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ  3
4. Αρσεναλ  3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πόρτο  10
2. Τσέλσι 7
3. Ντιναμό Κιέβου  5
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ  0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ  – Βαλένθια
Λιόν – Γάνδη
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ζενίτ Αγ.Πετρ. 12
2. Βαλένθια  6
3. Γάνδη  4
4. Λιόν  1