Το pregame της αναμέτρησης Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Το απόγευμα διεξάγεται  στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού, που δεσπόζει στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League.

Και οι δύο ομάδες έχουν δύο κοινά. Στο πρωτάθλημα προέρχονται από εκτός έδρας ήττες και μάλιστα με 3-2 σετ (ο Εθνικός ηττήθηκε από τον Άρη και ο Ολυμπιακός από τον Φοίνικα) και στην Ευρώπη από πανηγυρικές προκρίσεις στο Τσάλεντζ Καπ και στο CEV Καπ αντίστοιχα.

Πάντα οι αγώνες με τον Ολυμπιακό έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Εθνικό και την Αλεξανδρούπολη και είναι μία γιορτή για το βόλεϊ της πόλης. Στον Εθνικό υπάρχει πάντα ο προβληματισμός με την κατάσταση της υγείας του Μαυροβούνιου διαγώνιου Λούκα Σούλιαγκιτς αλλά ο Σάκης Μουστακιδης τον ξεκούρασε στη ρεβάνς με την Πανβίτα την Τετάρτη.

Πρόσωπο της αναμέτρησης είναι αναμφισβήτητα ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Τσουκ, που επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη ως αντίπαλος. Δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Πειραιά: «Η ψυχολογία μας μετά την πρόκριση στους «16» του CEV Cup είναι ανεβασμένη. Από την άλλη πλευρά όμως μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από στη Σύρου, θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και στις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει νικηφόρα για εμάς προκειμένου να στρέψουμε την προσοχή μας στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί».

Από την πλευρά του, ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Θεολόγος Δαρίδης δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι στην έδρα μας. Παίζουμε για τη νίκη όπως όλα τα ματς κυρίως στην έδρα μας. Ξέρουμε πως έχουμε να παίξουμε με ένα σπουδαίο αντίπαλο που θα μας πιέσει. Ο Ολυμπιακός από αγωνα σε αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος και από την στιγμή που θα επιστρέψει και ο Φιλίποφ θα δείξει την πραγματική δυναμική του. Και οι δύο ομάδες είναι λίγο κουρασμένες από τους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά έχουν και πολύ καλή ψυχολογία από τις προκρίσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο κόσμος σίγουρα θα δώσει δυνατό παρόν και εύχομαι να φύγουμε εμείς χαμογελαστοί από το γήπεδο».

Ο Σάκης Μουστακίδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ για άλλη μία φορά ο Ντίμα Φιλίποφ είναι εκτός αποστολής του Ολυμπιακού λόγω θεραπείας που κάνει στη μέση του. Δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβληματα, πάντως, για τους Πειραιώτες, που έχουν με το μέρος τους και την παράδοση. Η αναμέτρηση αυτή θα είναι η 31η ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επίπεδο Volley League από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 27-3, αλλά και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14.

Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17:30, μισή ώρα νωρίτερα από τα άλλα παιχνίδια και συνήθη ώρα έναρξης των παιχνιδιών του πρωταθλήματος δηλαδή. Θα την διαιτητεύσουν οι Δεληκωστίδης, Ιωαννίδης. Όπως προαναφέρθηκε, έχει τηλεοπτική κάλυψη απο ΄το Novasports6 ενώ φυσικά θα μεταδοθεί πόντο προς πόντο σε live blogging από το ThrakiSportS.