Νέοι κίνδυνοι για τον Πανθρακικό και τον πρόεδρό του από το βούλευμα του σκανδάλου Koriopolis

Αντίγραφο του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για το σκάνδαλο στημένων αγώνων του 2011, το λεγόμενο «Koriopolis», ζήτησε από το Εφετείο Αθηνών ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ιστοσελίδων.

Έτσι, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, πέρα από τις ποινικές ευθύνες που πιθανώς να αποδοθούν στα 85 άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο, ίσως προκύψουν και πειθαρχικές διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Πιθανότατα το βούλευμα των 5.500 σελίδων θα φτάσει στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εντός του Νοεμβρίου κι αφού το μελετήσει, θα αποφασίσει αν καλέσει να λογοδοτήσουν ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και ομάδες.

«Μεταξύ των ατόμων που πιθανώς να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές κυρώσεις είναι ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες», επισημαίνει ο sport-fm.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα ονόματα που δεν απαλάσσονται και προτείνεται η παραπομπή τους σε δίκη είναι ο αναπληρωτής του Μποροβήλου στην Super League και πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης.

Επίσης, θεωρητικά πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού Θόδωρος Σαββάκης αλλά στους 85 περιλαμβάνεται και το όνομα ενός κομοτηναίου ιδιοκτήτη καφενείου, που φέρεται να λειτουργούσε ως παράνομος μπουκμέικερ.

Για τους δύο τελευταίους βέβαια, δεν γεννάται θέμα σε πειθαρχικό επίπεδο, αφού πρέπει να έχεις κάποια σχέση τωρινή με κάποια ομάδα και το ποδόσφαιρο για να υποστείς κυρώσεις. Ο μόνος που θεωρητικά κινδυνεύει είναι ο Τζελέπης και ο Πανθρακικός ως σύλλογος.

Ωστόσο στην ουσία κανένας κίνδυνος δεν δείχνει να υπάρχει. Σε πειθαρχικό επίπεδο ο Πανθρακικός έχει εκδικαστεί για την υπόθεση και έχει αθωωθεί πανηγυρικά, οπότε λίγο δύσκολο να βρει οποιονδήποτε μπελά η ομάδα για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ποινικό επίπεδο αναμένεται να οριστεί η δίκη και ποιοι τελικά θα παραπεμφθούν σε αυτήν, ωστόσο θεωρείται απίθανο αυτή να ξεκινήσει πριν υποστούν την πενταετή παραγραφή τα πλημμελήμματα για τα οποία κατηγορούνται οι Τζελέπης και Σαββάκης.