Σφραγίζει την (ευρωπαϊκή) πρόκριση μπροστά στον κόσμο του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup Ευρώπης θέλει να σφραγίσει το απόγεμα στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο Εθνικός, έχοντας και την πολύτιμη συμπαράσταση του κόσμου του, που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο.

Η ομάδα του Έβρου φιλοξενεί την Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα από την Σλοβενία, την οποία είχε κερδίσει εκτός έδρας την περασμένη Πέμπτη με 3-2 σετ. Αυτό σημαίνει ότι ο Εθνικός προκρίνεται εάν πάρει νίκη με οποιοδήποτε σκορ και την χάνει αν ηττηθεί με 3-0 ή 3-1. Εάν ηττηθεί με 3-2 σετ η πρόκριση θα κριθεί στο χρυσό σετ των 15 πόντων.

«Καλώ τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας. Είναι στο χέρι μας να περάσουμε στην επόμενη φάση απέναντι σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας, μία νέα ομάδα που έχει έναν δύο έμπειρους παίκτες. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Εθνικός έχει φιλοξενήσει 7 ομάδες στην Αλεξανδρούπολη και δεν αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα», σχολίασε ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Μέσα από αυτά τα παιχνίδια η ομάδα αποκτά άλλη προσωπικότητα, αποκτά χαρακτήρα και δένεται. Είναι μία πρόκληση για τους αθλητές. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Η Πανβίτα δεν είναι κακή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι και έχοντας το αβαντάζ της νίκης στην έδρα τους, μπορούμε να φύγουμε νικητές και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο του Challenge Cup».

Για τον προπονητή του Εθνικού, η αναμέτρηση με τους Σλοβένους αποτελεί και μία πρόβα τζενεράλε για την σημαντική κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τον Εθνικό, αλλά και οι Σλοβένοι ήρθαν στον Έβρο με σκοπό να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση.

Η γενική είσοδος για το κοινό στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση, όπως και σε όλες της φετινής σεζόν, είναι 10 ευρώ. Από το ΤΑΑ Εθνικός υπενθυμίζουν ότι στους αγώνες της Ευρώπης δεν ισχύουν οι μπλε κάρτες διαρκείας της μεγάλης κερκίδας, ισχύουν όμως κανονικά οι χρυσές κάρτες διαρκείας με τις αριθμημένες θέσεις στην μικρή κερκίδα.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» φόρεσε τα καλά του ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα, για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πλέον δίπλα απο την Ελληνική σημαία τοποθετήθηκε αυτή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας CEV και της Σλοβενίας! Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 το βράδυ και απευθείας κάλυψη σε live blogging θα υπάρχει από το ThrakiSportS…