Challenge Cup: Στην Σλοβακία ο επόμενος σταθμός στην ευρωπαϊκή πορεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε με 3-1 σετ την σλοβενική Πανβίτα και πήρε πανηγυρική πρόκριση στην κυρίως φάση του Τσάλεντζ Καπ. Εκεί, στην φάση των «32» της διοργάνωσης όπου έρχονται και οι ηττημένοι του CEV Cup, θα αντιμετωπίσει την VK Πριέβιντζα από την Σλοβακία.

Η σλοβάκικη ομάδα αποκλείστηκε με δύο ήττες από την ισπανική Τερουέλ στο CEV Cup. Οι Ισπανοί πέρασαν στους 16 της διοργάνωσης και η VK Πριέβιντζα υποβιβάστηκε στο Challenge Cup. Το βράδυ της Τετάρτης ηττήθηκε ξανά και στην Ισπανία με 3-0 σετ σε 77 λεπτά (25-14, 25-17, 34-32).

Στον πρώτο αγώνα, μια εβδομάδα πριν, η σλοβακική ομάδα είχε γνωρίσει και εντός έδρας την ήττα, επίσης με 3-0 σετ (21-25, 20-25, 20-25). Ο πρώτος αγώνας με τους Σλοβάκους θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη σε δύο εβδομάδες (μάλλον στις 2 Δεκεμβρίου) και η ρεβάνς εκτός έδρας στις 16 του μήνα.

Αυτό θα είναι το ένατο ταξίδι του Εθνικού τα τελευταία δύο χρόνια. Την σεζόν 2013-2014 η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ταξίδεψε αρχικά στην Πολωνία για να αντιμετωπίσει την μεγάλη Σκρα και στην συνέχεια σε Λευκορωσία κόντρα στην Κομουνάλνικ Γκρόντνο και στο Βέλγιο απέναντι στην Ασέ Λένικ, όπου και σταμάτησε στο χρυσό σετ η πορεία της ομάδας στους 16 του Challenge Cup.

Πέρυσι ο Εθνικός ξεκίνησε από την Ελβετία και την Tv Σόνενβερτ και αφού απέκλεισε την Ταλίν της Εσθονίας και την Φάρτα Ζλιν της Τσεχίας, αποκλείστηκε στους οκτώ της διοργάνωσης από την πορτογαλική Μπενφίκα. Αν προσθέσουμε σε Πολωνία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ελβετία, Εσθονία, Τσεχία, Πορτογαλία και πλέον Σλοβενία την Σλοβακία, φτάνουμε τις εννιά χώρες σε διάστημα 25 μηνών.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ – ΜΑΝΒΙΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ