Αγνόησε επιδεικτικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκη και απέφυγε την χειραψία μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας (+video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τα πρωινά παρατράγουδα κατά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, πήγε στην Κωνσταντινούπολη για διήμερη επίσκεψη και το βρέθηκε στο γήπεδο για να δει τον αγώνα Τουρκίας – Ελλάδας μαζί με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι δυο πρωθυπουργοί έκαναν κοινή εμφάνιση λίγο πριν την έναρξη του ματς και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, με τον οικοδεσπότη να προηγείται και τον Τσίπρα να ακολουθεί. Στον δρόμο για την θέση του, ο Τσίπρας άρχισε να χαιρετά όποιον από τους (τούρκους) επισήμους ήταν παρατεταγμένοι μπροστά του.

Όταν όμως προς το τέλος της… διαδρομής έφτασε μπροστά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη που επίσης βρισκόταν στο γήπεδο, έστρεψε το βλέμμα του σε διαφορετική κατεύθυνση και προσπάθησε να τον προσπεράσει επιδεικτικά, δείχνοντας πρόθεση να αποφύγει την χειραψία μαζί του.

Η κίνηση προκάλεσε έκπληξη στους πάντες, καθώς ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στις σχέσεις της ΕΠΟ με την Πολιτεία, όταν οι ηγέτες των δύο πλευρών βρίσκονται σε ξένο κράτος και μάλιστα στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, καλό θα ήταν τα πάντα να παραμερίζονται.

Τελικά, την κίνηση την έκανε ο Γκιρτζίκης που βλέποντας τον Τσίπρα να τον προσπερνά, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κάτι φώναξε στον έλληνα πρωθυπουργό και τον ανάγκασε να γυρίσει πίσω και τελικά να του δώσει το χέρι, πριν σπεύσει αμέσως μετά να καταλάβει την θέση του.

Ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Γκιρτζίκη οι Τούρκοι διοργανωτές φρόντισαν να παρεμβάλλονται ο Νταβούτογλου και άλλοι δύο τούρκοι επίσημοι, παρόλο που το πρωτόκολλο συνήθως θέλει τον πρόεδρο της εκάστοτε ομοσπονδία να κάθεται δίπλα στον πρωθυπουργό του. Δείτε το βίντεο…