ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και ΑΕ Διδυμοτείχου

Στο γήπεδο της Άνθειας διεξήχθη η σημαντικότερη αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, με την τοπική Ένωση χάρη σε τέρμα του Δορουγιδένη στα τελευταία λεπτά, παρότι με δέκα παίκτες, να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη.

antheia-didymoteixo5Αυτό που δεν κατάφερε η Ένωση των 11 παικτών, το έκανε αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Δορουγιδένη, που σημείωσε στο 83′ το τέταρτο προσωπικό του γκολ και να δίνει στην ομάδα του τη νίκη, και στην εξέδρα το έναυσμα για πανηγύρια. Δύο λεπτά νωρίτερα ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης Τσαπάνης παραλίγο να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο 81′ αντίκρισε τη δεύτερη κάρτα του διαιτητή, σε μαρκάρισμα στον Γιαννόπουλο που έφευγε στη κόντρα. Ωστόσο το 1-0 δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, αφού το Διδυμότειχο δεν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει, με την Άνθεια έτσι να αποσπάται 4 βαθμούς απ’ τον αντίπαλό της.

Οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Φλώρου, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να επιβάλλουν απ την αρχή τον ρυθμό τους, αντίθετα η ομάδα του Διδυμοτείχου, έδειχνε να μη πατά καλά στο γήπεδο και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με συνέπεια το παιχνίδι να γίνεται στο μισό που αμύνονταν οι φιλοξενούμενοι.

antheia-didymoteixo1Με την συμπλήρωση του δεκαπενταλέπτου, ήρθε η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Φραγκουλίδης από αριστερά έκανε τη σέντρα σου, με τον Ζλατάνη να διώχνει σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο δραστήριος Μαλτέζος, πραγματοποίησε ωραία προσπάθεια έξω απ την περιοχή του Διδυμοτείχου, το σουτ του όμως πέρασε ψηλά άουτ. Η Ένωση συνέχισε να πατά καλύτερα, και εάν οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Φλώρου, ήταν πιο προσεκτικοί  στη τελική πάσα θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα σ εκείνο το χρονικό σημείο. Η Ένωση δε σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, και δημιούργησε σωρεία καλών ευκαιριών για να ανοίξει το σκορ χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα

antheia-didymoteixo7Στο δεύτερο ημίχρονο, το Διδυμότειχο εμφανίστηκε αλλαγμένο στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να περιορίσει την επιθετική ανάπτυξη της Ένωσης. Τα πρώτα είκοσι λεπτά , πέραν των στιγμών έντασης που ήρθαν από εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα δεν επεφύλασσαν κάποια καλή στιγμή μπροστά απ τις δύο εστίες. Αφού ισορρόπησε το παιχνίδι η ΑΕΔ άρχισε σιγά –σιγά να απειλεί. Στο 70′ και στο 73′ το Διδυμότειχο με πρωταγωνιστές  τους Ιντζέ και Τζανετάκο, απείλησε την εστία του Μπαμπλή, όμως ο δεύτερος δεν κατάφερε να βρει στόχο σε καμιά απ τις δύο περιπτώσεις. Οι δύο φάσεις του Διδυμοτείχου ξύπνησαν την Ένωση, που ανέβασε στροφές στο τελευταίο ημίωρο. Στο 75′ ο Καβατζικιώτης έβγαλε την πάσα στον Δορουγιδένη, αλλά ο Ζλατάνης αρνήθηκε το γκολ στον μεσοεπιθετικό της Ένωσης. Στο 77′ ήρθε ακόμη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αλλά κατέληξε άουτ η κεφαλιά του Τσαπάνη που τέσσερα μετά αποβλήθηκε από τον διαιτητή  Βασιλόπουλο που είχε βοηθούς τους Παλαιοπάνη και Θάνο. Την ιστορία του τελευταίου δεκάλεπτου την περιγράψαμε νωρίτερα.

ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ: Μπαμπλής, Πετρίδης, Φραγγουλίδης (65′ λ. τρ. Δουμπουλάκης), Απότας, Τσαπάνης, Καλέτσιος, Δορουγιδένης, Καβατζικιώτης, Τερζής Β., Μαλτέζος (70′ Νταλαπέρας), Καπανίκας (73′ Μωραϊτης)
Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Ζλατάνης, Ζιαρτούδης (46′ Τσιτσκάρης), Δαρβούδης, Τερτσούδης, Τζανετάκος, Πρικάκης, Δοϊνούδης (46′ Παπούδης), Πετρόπουλος, Γκατσιούδης (80′ Τζουμακίδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές