Στην Ντόχα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής οι χρυσοί Θρακιώτες με το ρομπότ… ποδοσφαιριστή!!!

Στην Ντόχα του Κατάρ ταξίδεψαν οι τρείς μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης που κατέκτησαν την 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό διαγωνισμό ρομποτικής στην κατηγορία του ποδοσφαίρου, για να εκπρωσοπήσουν την Ελλάδα στην  Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.

Οι Βασίλης Κόκκινος, Αλέξης Πανταζίδης και Χάρης Παπαδάκης, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, καθηγητή πληροφορικής του 1ου Λυκείου Ξάνθης  Θανάση Μπαλαφούτη, θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν το ρομπότ-ποδοσφαιριστή τους στην μεγαλύτερη διοργάνωση ρομποτικής παγκοσμίος.

Η αποστολή πέταξε από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα με την πρωινή πτήση και στη συνέχειααπό Αθήνα για Ντόχα, με την διάρκεια του  ταξιδιού να είναι  περίπου 5 ώρες. Το ταξίδι ήταν μακρινό και κοπιαστικό για τους τρείς Ξανθιώτες μαθητές, όμως η αισιοδοξία και τα χαμόγελα ήταν διάχυτα σε όλα τα μέλη της ομάδας. Την αποστολή αποχαιρέτισαν με ιδιαίτερη συγκίνηση οι γονείς των παιδιών.

Στην παγκόσμια αυτή μαθητική γιορτή, θα συμμετέχουν 55 χώρες και περισσότεροι από 3.000 μαθητές! Οι 80 περίπου ομάδες ποδοσφαίρου που θα μετέχουν στην Ολυμπιάδα, θα χωριστούν σε 16 ομίλους. Από κάθε όμιλο, η ομάδα που θα συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς, θα προκριθεί στη φάση των “16¨. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν νοκ-άουτ παιχνίδια μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου: Ημέρα προπόνησης – Τελετή έναρξης

Σάββατο 7 Νοεμβρίου: Προκριματικοί αγώνες – Φάση των ομίλων

Κυριακή 8 Νοεμβρίου: Φάση των 16 – Ημιτελικοί – Τελικοί