ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα σε Άλεξ και ΑΕ Διδυμοτείχου

Στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα σε δυο ομάδες που είχαν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου επικράτησε άνετα εκτός έδρας με 5-0 του ΑΟ Άλεξ.

Έτσι η ομάδα του Διδυμοτείχου σημείωσε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες και έφτασε τους 12 βαθμούς όσους έχει και η ομάδα του Άλεξ που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και κυνηγά την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου που έχει το αόλυτο των 15 βαθμών.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με πλασέ του Ιντζέ.  Στο 23′ η ομάδα του Διδυμοτείχου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Δαρβούδη με το διαιτητή Σουβαρά να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου το σουτ του Κ. Κυριακίδη για τον Αλεξ απομάκρυνε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ΑΕΔ Δουλούδης.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο 50′  η εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Β. Κυριακίδη. Στο 52′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την υπόδειξη οφσάιντ στον Καλυμνιό, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Λυπίτκα. Δύο λεπτά αργότερα η Α.Ε.Δ. διπλασίασε τα τέρματά της με κεφαλιά του προωθημένου Κοτζά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ.

Στο 59′ ο Τζανετάκος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιντζέ με την άμυνα του Άλεξ να δείχνει σημαδια κατάρρευσης. Στο 71′ ο Πετρόπουλος με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ιντζέ, έκανε το 0-4 και στο 78′ ο Πετρόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το τελικό 0-5.

Όπως σημειώνει και το μπλοηκ gipedatouevrou, η ΑΕΔ με την πειστική εμφάνισή της έδειξε ότι και φέτος δύσκολα κάποια ομάδα μπορεί να της αμφισβητήσει τα πρωτεία.  Στην τελευταία καλή στιγμή του Άλεξ για το γκολ της τιμής ο Δουλούδης μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Καλυμνιού κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του στο παιχνίδι. Μεγάλη νίκη για την ΑΕΔ, ενώ ο Άλεξ εκτός της πρώτης ήττας δέχτηκε και τα πρώτα του “μαζεμένα” τέρματα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σουβαρας με βοηθούς τους Θάνο και Γεωργακούδη.

ΑΟ  ΆΛΕΞ: Β. Κυριακίδης, Λυπίτκας, Θώδης, Βενετίδης, Κολγκέκα (80′ Τηλέγραφος), Μαμρικισβίλι, Μουχτάρης (46′ Λουμάνι), Καλομπρατσίδης, Καλυμνιός, Καλαϊτζίδης, Κυριακίδης (46′ Γεωργιάδης)

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Δουλούδης, Ζιαρτούδης (46′ Τσιτσκάρης), Δαρβούδης, Κοτζά, Τζανετάκος, Πρικάκης, Δοϊνούδης (46′ Παπούδης), Πετρόπουλος, Γκατσιούδης (80′ Χατζηλίδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές