ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ Θαλασσιάς και Ορφέα Ξάνθης!(+photos)

Και συνεχίζω για να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται!

Μεγάλης σημασίας διπλό πέτυχε ο Ορφέας Ξάνθης που έφυγε νικητής από την Θαλασσιά στο ντέρμπι κορυφής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης απέναντι στην τοπική Αναγέννηση, χάρις σε γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Μάνο Χαραλαμπίδη.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις αλλά χωρίς να ξεχνάν και την άμυνα τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν διαρκώς να «τρυπήσουν» την άμυνα των γηπεδούχων με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από τα δεξιά και τον Χουσείνογλου, ενώ απείλησαν κυρίως με προσπάθειες του Χίντ Ιμέρ και του Γιάννη Καραγκιόζη. Οι δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου μέρους ανήκαν στους γηπεδούχους που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο στο 27’ ο Γιάννης Καζάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ορφέα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά τον σταμάτησε ο Ζώης, ενώ στο 42’ ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης βγήκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ορφέα μην βρίσκοντας ωστόσο στόχο.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν ακόμη πιο προσεκτικά δείχνοντας πως έδιναν μεγαλύτερη βάση στο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν παρά να σκοράρουν κάποιο γκολ. Και ενώ το παιχνίδι έδειχνε πως θα πάει στο μηδέν ο Ορφέας έριξε «προειδοποιητική» βολή όταν στο 87’ ο Μουμίνογλου Τουγιάλ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία του Περπερή, για να φτάσουμε στο 91’ όταν σε μια βαθιά μπαλιά ο Αλέξανδρος Σαρηγιαννίδης προσπάθησε να διώξει την μπάλα με το κεφάλι αυτή κόντραρε στην πλάτη του Χαραλαμπίδη και στρώθηκε στον επιθετικό του Ορφέα που χωρίς να το πολυσκεφτεί έπιασε δυνατό δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Περπερή, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα από όλους τους παίκτες και τον πάγκο του Ορφέα.

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Παναγιώτη Τσοπουλίδη τα συναισθήματα ήταν αντίστροφα, καθώς από την μία στην Θαλασσιά δεν πίστευαν πως έχασαν το παιχνίδι ενώ από την άλλη στην ομάδα του Ορφέα τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν με ιθύνοντες της ομάδας να βλέπουν τον ιστορικό σύλλογο να έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα έχοντας το απόλυτο των νικών μετά από 8 αγωνιστικές. Στην Θαλασσιά πέρα από την ήττα έντονος είναι ο προβληματισμός και για τις ενοχλήσεις του Γιάννη Καζάκη αλλά και τον τραυματισμό του Νίκου Κελίδη καθώς η ομάδα ταλαιπωρείται ήδη από δύο πολύ σημαντικές απουσίες των Παναγιώτη Γιαννακούδη και Μιχάλη Κιαχίδη. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Χουσεΐν Κούλα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Περπερής, Κελίδης(72’ Κοτζακελίνης Π.), Παπαδημητρίου, Ματζαρίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Στ., Χατζηπαρασκευάς, Σαρηγιαννίδης Π., Καζάκης(33’ Κοτζακελίνης Στ.), Πεντεζίδης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ζώης, Τζαμπάζ Χακή, Καρά Αλή Ονούρ, Παπαδιώτης, Χίντ Ιμέρ (64’ Μυγγίδης), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μόσχος, Χαραλαμπίδης, Καραγκιόζης Γ., Χουσείνογλου Ερντίντς(52’ Μουμίνογλου Τουγιάλ)