Προσπάθησε να τον φέρει ο Ντέμης στην ΑΕΚ, τον φέρνει τελικά ο Γκιρτζίκης στην Εθνική Ομάδα

Ελάχιστες ώρες φαίνεται ότι έχουν απομείνει για την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ομάδας από τον γερμανό προπονητή Μίκαελ Σκίμπε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης έχει ήδη συναντηθεί και μιλήσει μαζί του, έχει υπάρξει συμφωνία σε όλα και το μόνο που δείχνει να απομένει είναι η (μάλλον τυπική) έγκριση από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, η συνεδρίαση του οποίου έχειν προγραμματιστεί για την Πέμπτη (29/10).

Ετσι λοιπόν, ένας θρακιώτης φέρνει στην Αθήνα τον 50χρονο πλέον γερμανό προπονητή, δέκα χρόνια αφότου ένας άλλος θρακιώτης είχε επιδιώξει το ίδιο πράγμα. Ο Σκίμπε ήταν ένας από τους εκλεκτούς του Ντέμη Νικολαΐδη για τον πάγκο της ΑΕΚ την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά οι συζητήσεις δεν είχαν προχωρήσει αρκετά εξαιτίας αφενός του υψηλού κασέ του γερμανού και αφετέρου των υψηλών φιλοδοξιών που είχε και οι οποίες τότε δεν συμβάδιζαν με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το συμβόλαιο του Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδος θα έχει διετή διάρκεια, με ετήσιες απολαβές περίπου 580.00 με 600.000 ευρώ, ωστόσο θα προβλέπεται ένα αρκετά γενναίο πριμ σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2018, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο Σκίμπε θα φέρει μαζί του έναν συνεργάτη, ο οποίος θα αμείβεται με περιπου με 65.00-70.000 ευρώ ετησίως, ενώ στο τιμ ως άμεσος συνεργάτης του θα βρίσκεται όπως έχει ανακοινωθεί και ο Κώστας Τσάνας.

Ο Σκίμπε έλυσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την τουρκική Εσκισεχίρσπορ, την ομάδα του Φάνη Γκέκα. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Γκιρτζίκης πριν προχωρήσει σε συζητήσεις μαζί του, συμβουλεύτηκε τον λαρισαίο παίκτη, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Σκίμπε όχι μόνο στην τουρκική ομάδα αλλά και παλιότερα, στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

tsetines-gekasΌπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS το καλοκαίρι, σημαντικό ρόλο στην συμφωνία του Γκέκα με την Εσκισεχίρσπορ έπαιξε ο ξανθιώτης μάνατζερ Ανέστης Τσετινές. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν φωτογραφηθεί τότε με τον Σκίμπε και τους παράγοντες του τουρκικού συλλόγου, κατά την παρουσίαση του Έλληνα παίκτη από την τουρκική ομάδα (θυμηθείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Όπως είναι φυσιολογικό, έχει βουίξει η πιάτσα ότι εξίσου σημαντικό ρόλο για το deal της ΕΠΟ με τον Σκίμπε έχει παίξει εκ νέου, εκτός από τον Γκέκα, και ο Ανέστης Τσετινές. Ο Ξανθιώτης μάνατζερ φέρεται να άνοιξε την πόρτα των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Κάπως έτσι έγιναν προ δύο εβδομάδων οι πρώτες τηλεφωνικές επαφές, αλλά η συμφωνία λέγεται ότι έκλεισε σε ιν κόγκνιτο ταξίδι του Γκιρτζίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο πλευρές ήδη έχουν δώσει τα χέρια και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στο ΔΣ της ΕΠΟ, εντός της Πέμπτης θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και στα μέσα της θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Γ. Γκιρτζίκη, ενώ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής στο φιλικό με το Λουξεμβούργο στις 14 Νοεμβρίου.