ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στην επικράτηση της πρωτοπόρου Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου επί του ουραγού Ιπποκράτη

Η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 του Ιπποκράτη στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της A’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρέμειναν στην ουρά χωρίς βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και πολύ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Μέχρι και το 85ο λεπτό το 0-0 σφράγιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Τότε ο Καπανίκας, που είχε περάσει στον αγώνα τρία λεπτά νωρίτερα, άνοιξε με πλασέ το σκορ ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο στο φετινό πρωτάθλημα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Μέχρι τότε είχαν χαθεί αρκετές καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Όπως σημειώνει το μπλογκ gipedatouevrou, η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με την εκτέλεση φάουλ του Φραγγουλίδη, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζαμπαζάκη. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν την εστία της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου με την κεφαλιά του Καραλίδη και τον Μπαμπλή να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 32′ ο Μακιτσιάν, όπως και στη φάση του 18′, τροφοδότησε τον Καραλίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ. Στο 40ο λεπτό ο Καρβουνίδης απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα στο μακρινό σουτ του Γαλανού. Τρία λεπτά αργότερα ο Τσαμπαζάκης μπλόκαρε τη μπάλα στη σέντρα-σουτ του Βασίλη Τερζή. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης το σουτ του Θεόδωρου Καβατζικιώτη πέρασε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μαλτέζος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πατσιώρας έπαιξε την κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ιπποκράτη. Στο 83′ δύο από τις αλλαγές των φιλοξενουμένων συνεργάστηκαν, με τον Νταλαπέρα να εκτελεί το φάουλ και τον Καλέτσιο να γίνεται αποδεκτής της μπάλας και τον τερματοφύλακα του Ιπποκράτη να μπλοκάρει στην κεφαλιά του τελευταίου. Στο 85′ το σουτ του Παγωνίδη μπλόκαρε ο Μπαμπλής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σιβούδης με βοηθούς τους Καραϊσκο και Δερμεντζόγλου. Την επόμενη αγωνιστική ο Ιπποκράτης θα φιλοξενήσει την Κυριακή  τον Ποντιακό (1/11, 15:00) και η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου θα υποδεχθεί το Σάββατο τον Α.Ο. Μαϊστρου (31/10, 15:00).

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Τζαμπαζάκης, Μόκαλης, Ράλλης, Δεληγιαννίδης, Άχπα, Γαλανός, Μακιτσιάν, Αγοράκης (60′ Καρίπης), Παγωνίδης, Παναγιωτόπουλος, Καραλίδης
ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ: Μπαμπλής, Δουμπουλάκης, Φραγγουλίδης, Απότας, Σίσκος (83′ Καλέτσιος), Τσαπάνης, Δορουγιδένης, Πατσιώρας, Τερζής Β., Μαλτέζος (67′ Νταλαπέρας), Καβατζικιώτης (83′ Καπανίκας)