Από την Θράκη η μοναδική παρουσία στην 3η Πανευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα Τζούντο

Ένας Ξανθιώτης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδος στην 3η Πανευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα Τζούντο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρεμς της Γαλλίας. Ο λόγος για τον Νίκο Σονίδη, αθλητή του Ξανθιώτικου Συλλόγου «Ο Μιρμάνης», που έχει ως προπονητές τους  Θωμά και Βλαδήμηρο Ηλιάδη.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 19 συνολικά χώρες της Ευρώπης, με τον Θρακιώτη πρωταθλητή να βρίσκεται εκεί εκπροσωπώντας το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αγωνίστηκε στην κατηγορία των 66 κιλών και κατέκτησε την 9η θέση σε σύνολο 20 διακεκριμένων αθλητών της ίδιας κατηγορίας.

Αν και η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική, μένει η πίκρα ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ψηλά στις διακρίσεις, ακόμη και πάνω στο βάθρο, αλλά δυστυχώς ταξίδεψε και παρουσιάστηκε στη Γαλλία μόνος, χωρίς καμιά υποστήριξη, καθώς οι προπονητές και οι παράγοντες του Συλλόγου δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν οικονομικά τα έξοδα της μετάβασης και της διαμονής στη διοργάνωση.

Είναι δεδομένο ότι η ψυχολογία του οποιουδήποτε αθλητή δεν είναι και η καλύτερη όταν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους θέματα και όταν ολομόναχος βρίσκεται σε μια διοργάνωση χωρίς έστω την ηθική συμπαράσταση των συνοδών και των προπονητών του. Παρόλα αυτά, κατάφερε να κρατήσει ψηλά την σημαία της Ελλάδας σε μία διεθνή διοργάνωση…