Συμμετοχή του Ηρόδικου Κομοτηνής στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που… ακυρώθηκε λόγω γκάφας!

Ομάδα 17 ατόμων, αθλητές και εθελοντές του Ηρόδικου Κομοτηνής, αλλά και εργαζόμενοι από το Κέντρο Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ Κομοτηνής, συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο όση προσπάθεια και αν έκαναν, είναι ως… μη γενόμενη.

Η βροχή δεν πτόησε τους 21.000 συμμετέχοντες που πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης παρά τη βροχή. Στη διαδρομή των 21 χλμ συμμετείχαν από τον Ηρόδικο ο Χρήστος Μπαμπαλής και ο Kamal Qudratullah, οι οποίοι μάλιστα άνοιξαν τη μεγάλη γιορτή του 4ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο μόλις την Τετάρτη αποκαλύφθηκε από το sportsfeed ότι η διαδρομή ήταν μικρότερη (μία απροσδόκητη αλλαγή την τελευταία στιγμή μίκρυνε την απόσταση των 21.097μ. κατά 450μ.), με αποτέλεσμα να είναι άκυρες όλες οι επιδόσεις των 3.046 δρομέων που συμμετείχαν στον αγώνα, κατά συνέπεια και των δύο αθλητών του Ηρόδικου Κομοτηνής!

Φυσικά αυτή η εξέλιξη οδηγεί και τον ΣΕΓΑΣ στην απόφαση να μην αναγνωρίσει επίσημα τους χρόνους των κορυφαίων Ελλήνων δρομέων που συμμετείχαν (Παρμάκης, Γκελαούζος), καθώς ο νυχτερινός λαϊκός αγώνας δρόμου της Θεσσαλονίκης δεν ήταν ημιμαραθώνιος αλλά αγώνας 20.600μ., ενώ παράλληλα ακυρώνονται και τα ατομικά ρεκόρ που πέτυχαν αρκετοί, γεγονός που πλέον βρίσκει την εξήγησή του.

Στον Δρόμο της Υγείας την ομάδα της Ροδόπης εκπροσώπησαν ο Μιχάλης Ραγκούσης, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Φάνης Παπαδημητρίου, μαζί με προσωπικό του Κέντρου Αυτόνομης Διαβίωσης και εθελοντές των συλλόγων Περπατώ και Ηρόδικος, από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Ροδόπης στηρίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της Ελλάδας. Ο Ηρόδικος συμμετείχε για τέταρτη χρονιά φέτος και δίνει ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση.