Η άγνωστη σχέση του Σούλιαγιτς με τον Ορεστιαδίτη αρχηγό της Εθνικής Δ. Τζούριτς και η φωτογραφία που τους συνδέει

Σε μία σπουδαία μεταγραφή προχώρησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καθώς απέκτησε τον διεθνή Μαυροβούνιο διαγώνιο της Ρωσικής Τούιμεν, Λούκα Σούλιαγιτς, ως αντικαταστάτη του Κροάτη, Λεό Άντριτς.

Ενα από τα πρώτα πράγματα που έγιναν γνωστά για το νέο παίκτη του Εθνικού είναι ότι αποτελεί αδελφικό φίλο του διεθνούς Έλληνα άσου της Τρεβίζο, Μίταρ Τζούριτς. Μάλιστα, μετά από μεταξύ τους συμφωνία ο Σούλιαγιτς έχει τη φωτογραφία του Λούκα στο προφίλ του στο Facebook, όπως και ο Μαυροβούνιος του “Μήτσου” αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, αν μπει κανείς στο προφίλ του Λούκα στο facebook θα δει ως φωτογραφία στο εξώφυλλο τον Δημήτρη Τζούριτς. Αντιστρόφως αν μπει κανείς στο προφίλ του ορεστιαδίτη αρχηγού της Εθνικής μας Ομάδας θα δει στην αντίστοιχη φωτογραφία το πρόσωπο του Λούκα.

Δεν μεγάλωσαν μαζί, αλλά γνωρίστηκαν όταν ο Λούκα ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων της Σερβίας – Μαυροβούνιο όπου είχε προπονητή τον Μίλαν Τζούριτς και ο “δικός μας” Δημήτρης παρακολουθούσε τις προπονήσεις.

«Από τότε κολλήσαμε και είμαστε σαν αδέλφια… Όταν ήρθε στην Ιταλία και την Τρέντο την πρώτη του χρονιά, εγώ έπαιζα στην Πάντοβα και κάθε Σαββατοκύριακο μετά τα παιχνίδια βρισκόμασταν. Τις επόμενες χρονιές ήμασταν σε διαφορετικές χώρες, αλλά ας είναι καλά το skype στο οποίο μιλάμε με τις ώρες», λέει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Εθνικού.

Εννοείται ότι στο να ειπωθεί το «ναι» στον Εθνικό, χρειάστηκε η συμβουλή και η συμβολή του Τζούριτς. Οι δυο τους έκαναν ολιγοήμερες διακοπές το καλοκαίρι στην Ελλάδα και βρέθηκαν μαζί τον τελευταίο μήνα στο Τρέντο κάνοντας προπονήσεις με την ιταλική ομάδα (έλλειπαν αρκετοί παίκτες λόγω υποχρεώσεων στις Εθνικές και προσφέρθηκε ο Σούλιαγιτς να βοηθήσει με την παρουσία του και να βοηθηθεί μαζί).

Μάλιστα ο Τζούριτς φέρεται να έχει ενημερώσει χαρτί και καλαμάρι για το τι εστί Εθνικός. Από τις καλές του πορείες τα τελευταία χρόνια μέχρι τα περσινά προβλήματα με την απεργία των παικτών, από την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μέχρι την προσπάθεια της νέας διοίκησης και φυσικά για τη νέα πόλη όπου θα ζει, την Αλεξανδρούπολη, όπου ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής.

«Εννοείται ότι μίλησα με τον Τζούριτς, ο οποίος μου εξήγησε ότι η νέα μου ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φτάνοντας πρόπερσι στον τελικό κι ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει αρκετά με τις ακαδημίες. Μου είπε τα πάντα για την πόλη και την ζωή όπου κατάλαβα πως η προσαρμογή μου στην Αλεξανδρούπολη θα είναι αρκετά εύκολη. Φυσικά ξέρω ότι πέρσι υπήρχαν προβλήματα με τους παίκτες, αλλά γίνεται μια νέα προσπάθεια κι από την πλευρά της διοίκησης και είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Όσο για τον λόγο που έχουν ο ένας την φωτογραφία του άλλου στο προφίλ τους στο facebook; Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του sportsfeed, σχολίασε: «Κοίτα, είμαστε κι οι δύο λίγο αγύριστα κεφάλια (γέλια). Πριν από τέσσερα χρόνια, αν θυμάμαι καλά, αποφασίσαμε να βάλουμε ο ένας την φωτογεαφία του άλλου βάζοντας παράλληλα και στοίχημα ότι ο πρώτος που θα την αλλάξει θα χάσει. Μέχρι στιγμής πάντως οι φωτογραφίες παραμένουν στην θέση τους!».