Μεταφέρθηκε σε… κλειστό χώρο του ΔΠΘ λόγω βροχής το ελληνοβουλγαρικό τουρνουά τένις της Κομοτηνής

Με επιτυχία, παρά τα προβλήματα, διοργανώθηκε από τον  Σύλλογος Αδιόριστων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής Ν. Ροδόπης (Σ.Α.Ε.Φ.Α.) το φιλικό τουρνουά, μεταξύ της ακαδημίας τένις του συλλόγου και του Tennis Club Ορφέας σπό το Κίρτζαλι Βουλγαρίας. Ωστόσο, λόγω της βροχής που επικρατούσε το πρωί της Κυριακής, οι αγώνες δεν φιλοξενήθηκαν στα κορτς του Πανθρακικού Σταδίου αλλά στις κλειστές παλιές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στην Μεταλλουργική.

Ένας χώρος που στο παρελθόν έσφυζε από το ζωή, αλλά πλέον φιλοξενεί παρά ελάχιστους αθλητές, άνοιξε για αυτόν τον λόγο και γέμισε ξανά παιδικές φωνές, με τις ευλογίες της διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που τον παραχώρησε. Το τουρνουά τένις ήταν η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ακαδημιών, καθώς το περασμένο καλοκαίρι αθλητές από την Ελλάδα είχαν ταξιδέψει στη γειτονική χώρα για να συμμετάσχουν σε μία ανάλογη συνάντηση.

 width=Σχεδόν 40 παιδιά συμμετείχαν στο τουρνουά. Από την ακαδημία της Κομοτηνής συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-11 ετών, όπως έκανε γνωστό η Αθανασία Κόψα, προπονήτρια της ακαδημίας τένις, με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Χρόνος». Η ίδια ενημέρωσε ότι η Ακαδημία Τένις της Κομοτηνής λειτουργεί καθημερινά, εκτός της Παρασκευής, από τις 5.00 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ στο δημοτικό γήπεδο αντισφαίρισης στο χώρο του κολυμβητηρίου, δίπλα στη μικρή πισίνα, για ηλικίες από 5 ετών μέχρι και 16 ετών.

Με την ευχή ο αθλητισμός και η φιλία να είναι οι νικητές στο τουρνουά υποδέχθηκε τη βουλγάρικη αντιπροσωπεία η Κική Συνοδινού, πρόεδρος του Σ.Α.Ε.Φ.Α. «Με πολύ χαρά, αλλά και αγωνία λόγω του καιρού, υποδεχθήκαμε τους φίλους μας από το Κίρτζαλι. Μας είχαν φιλοξενήσει και έχουμε να πούμε τα καλύτερα για τη φιλοξενία τους και ήρθε η σειρά μας να ανταποδώσουμε», ανέφερε. «Χαιρόμαστε για τα παιδιά πάνω από όλα γιατί είναι οι μελλοντικοί αθλητές, μπορούν να μυηθούν στον αθλητισμό από μικρά. Ευελπιστούμε στη συνεργασία των δυο συλλόγων στο μέλλον και πάνω από όλα νικητής να είναι αθλητισμός και η φιλία».

 width=«Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία το τουρνουά αυτό», είπε από την πλευρά της η Νατάσα Λιβεριάδου πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής. «Η Δημοτική Επιχείρηση στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, διότι θεωρούμε ότι πρέπει να αρχίσουμε την επικοινωνία με τις γειτονικές μας χώρες γιατί άνοιξαν τα σύνορα μας», ανέφερε.

Πρόσφατα μέλη του Tennis Club Ορφέας του Κίρτζαλι επισκέφτηκαν και την Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχουν σε μία παρόμοια διοργάνωση, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν στην Κομοτηνή, είπε ο Κρίστο Ιβάνοφ, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της ομάδας. Στο τουρνουά συμμετείχαν από τη Βουλγαρία αγόρια και κορίτσια 8-10 ετών και επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα της Ροδόπης συνολικά 14 μικροί αθλητές.

 width=Η Μεταλλουργική παραχωρήθηκε στους διοργανωτές του τουρνουά λόγω της κακοκαιρίας και μετά από σχετικό αίτημα προς το ΔΠΘ. Πρόκειται για εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θράκης και στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν καθημερινά από τους φοιτητές του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μέχρι την μεταφορά του τμήματος στην πανεπιστημιούπολη. «Ο χώρος αυτός είναι ιστορικός και πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι που πλέον είναι πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής. Τώρα δεν έχει ιδιαίτερη ζωή, χρησιμοποιείται από κάποια τμήματα αλλά παραμένει ένας πολύ σημαντικός χώρος», ανέφερε η Νατάσα Λιβεριάδου.

Πάντως, όπως επισήμανε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χρόνος», τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή στη Μεταλλουργική. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, τα νερά της βροχής έσταζαν από τη μία πλευρά του ταβανιού, καθώς ήταν σπασμένο ένα τα παράθυρα. Ευχή όλων είναι το Πανεπιστήμιο να βρει τους πόρους ώστε το κτίριο να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.