Για πέμπτη σερί χρονιά συμμετείχε ο Άλεξ Ταξιλδάρης στο Spetses Mini Marathon

Στο πανέμορφο νησί των Σπετσών βρέθηκε την Κυριακή ο κομοτηναίος παραολυμπιονίκης Άλεξ Ταξιλδάρης, ο οποίος για πέμπτη σερί χρονιά έδωσε το παρών συμμετέχοντας στον Spetses Mini Marathon, έναν αγώνα που έφερε την αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού αλλά… και του ελληνικού λαϊφστάιλ στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

 width=Μάλιστα, στις Σπέτσες ο Ταξιλδάρης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά και με τον μεγάλο έλληνα τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά, πρώην πρωταθλητή στο πόλο που έγινε γνωστός από την δράση του «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μια φιλανθρωπική εκστρατεία διάρκειας 6 μηνών με την συμμετοχή του σε τέσσερις συνολικά extreme αθλητικές δοκιμασίες με αποκορύφωμα το πιο απαιτητικό τρίαθλο του πλανήτη: το Enduroman, Arch to Arc.

Τον Ιούλιο του 2015, με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου, ο Λευτέρης επιχείρησε να τρέξει 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ, να κολυμπήσει 33,8 χλμ διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και να κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι! Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του, ο Λευτέρης Παρασκευάς έκανε εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων, οι οποίοι αξιοποιήθηκαν για την κάλυψη σε είδος βασικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Νομού Ροδόπης “Περπατώ” και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Με την αφορμή του Spetses Mini Marathon λοιπόν, υπήρξε η ευκαιρία να βρεθούν από κοντά ο Λευτέρης Παρασκευάς με τον ιδρυτή και πρόεδρο του “Περπατώ” Άλεξ Ταξιλδάρη και ο τελευταίος δεν δίστασε να εκφράσει μέσω facebook την χαρά του, ποστάροντας την σχετική φωτογραφία και αναφέροντας: «Άλλη μια μοναδική γνωριμία που μου χαρίζει ο αθλητισμός… Περίφανος για τον πολύ μεγάλο αθλητή Λευτέρη Παρασκευα που εχω πλέον φίλο». Υπενθυμίζεται ότι το ThrakiSportS είχε καλύψει εκτενώς την προσπάθεια του Λευτέρη Παρασκευά να πάει από το Λονδίνο στο Παρίσι συγκεντρώνοντας χρήματα για τον “Περπατώ”, μέσα από μια σειρά άρθρων (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).