ΕΠΣ Θράκης: Το 2013 έχασε στο τσακ τον τίτλο στην Α1, δυο χρόνια μετά αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και όλα δείχνουν ότι ούτε πρόκειται να το πράξει ο ΑΟ Φιλύρας, που δύο χρόνια μετά την εκπληκτική του πορεία, όταν και έφτασε μια ανάσα πριν την κατάκτηση του τίτλου της Α1 ΕΠΣ Θράκης, δυστυχώς αποχωρεί από το πρωτάθλημα.

Πίσω από το αποτέλεσμα ΑΟ Φιλύρας-Ατσάλι Αρχοντικών 0-3 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣ Θράκης κρύβεται μια πικρή αλήθεια. Η Φιλύρα δεν κατέβηκε ποτέ να αγωνιστεί και το Ατσάλι Αρχοντικών πήρε ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού το 0-3 ήταν άνευ αγώνος.

Ο ΑΟ Φιλύρας είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 της περιόδου 2012-2013, πίσω από τον τότε πρωταθλητή Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ωστόσο εκείνο το καλοκαίρι ο σύλλογος μετά τις διοικητικές αλλαγές και την αποχώρηση του προέδρου Χουσεϊν Ερδέμ, αποφάσισε να αυτοϋποβιβαστεί.

Σύμφωνα με την άποψη που επικράτησε τότε, λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και της φιλοσοφίας ο σύλλογος να στηρίζεται εφεξής σε παιδιά του χωριού και όχι σε μεταγραφές για να διεκδικεί τίτλους ματώνοντας οικονομικά, ήταν προτιμότερος ο υποβιβασμός.

Ετσι ο ΑΟ Φιλλύρας, που πριν δυο χρόνια διεκδίκησε στα πλέι οφ το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, βρέθηκε τελικά στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης. Πλέον όμως δεν είναι ούτε σε αυτήν, αφού δεν κατέβηκε καν στην πρεμιέρα και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια ακόμα ηχηρή αποχώρηση…