Το πρώτο γκάλοπ για την Εθνική Ομάδα: «Ο Τόρο καταλληλότερος αρχηγός! Μόλις ένας στους δέκα ρίχνει ευθύνες σε Γκιρτζίκη»

Την πρώτη δημοσκόπηση που γνωρίζουμε να έχει διενεργηθεί ποτέ για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και την αποτυχημένη προσπάθειά της στην τελική φάση του Euro 2016 παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας η τηλεοπτική εκπομπή «Derby» του Μακεδονία TV.

Η έρευνα κοινής γνώμης έγινε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview το χρονικό διάστημα 9-11 Οκτωβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 605 ατόμων άνω των 18 ετών με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Τα συμπεράσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Καταρχήν, ο κόσμος δείχνει με πλειοψηφία δύο τρίτων να προτιμά έλληνα και όχι ξένο προπονητή. Σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός, πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο Γιώργος Δώνης και δεύτερος ο Άγγελος Αναστασιάδης, αλλά υψηλά ποσοστά λαμβάνουν ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης Σάκης Τσιώλης και ο πρώην τεχνικός του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος.

Επίσης, η πλειοψηφία του κόσμου δεν δείχνει να επιθυμεί ριζική ανανέωση στην Εθνική Ομάδα. Στο ερώτημα για το ποιος παίκτης έχει την ηγετική φυσιογνωμία να σηκώνει το βάρος του αρχηγού, η πλειοψηφία των φιλάθλων απαντά τον Ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη (πάνω από ένας στους τέσσερις) ενώ η αμέσως επόμενη αυθόρμητη απάντηση είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σε σχέση τέλος με τις ευθύνες, οι μισοί φίλαθλοι απαντούν ότι ευθύνεται ο προγραμματισμός της ΕΠΟ αλλά μόλις ο ένας στους δέκα κατονομάζει προσωπικές ευθύνες στον θρακιώτη νυν πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον προκάτοχό του Γιώργο Σαρρή. Ενας στους πέντε ρίχνει τις ευθύνες στους παίκτες. Αίσθηση προκαλεί τέλος ότι το 40% των Ελλήνων φιλάθλων θεωρεί ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια για να ξαναπάμε σε μεγάλη διοργάνωση.

Δείτε τις κάρτες με τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, στην οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι επιστημονικές μέθοδοι διεξαγωγής γκάλοπ και κατά συνέπεια θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι πράγματι αντανακλά τις πεποιθήσεις της κοινής γνώμης για μια υπόθεση που καίει όλους τους Έλληνες φιλάθλους: αυτήν της Εθνικής Ομάδας…

 

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=