Κανένας περιοριστικός όρος για Γκιρτζίκη μετά την απολογία του στον ανακριτή για την “κάρτα υγείας”

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους έμεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης μετά την απολογία του το πρωί της Δευτέρας (12/10) ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα.

Ο ξανθιώτης παράγοντας δεν ζήτησε αναβολή και βρέθηκε κανονικά το πρωί στο γραφείο του ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση του σκανδάλου της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, στον οποίο και απολογήθηκε. Στην συνέχεια, αποχώρησε χωρίς να λάβει κάποιον περιοριστικό όρο, κάτι που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα νομικό ζήτημα να παραμείνει στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, όπως είχε φημολογηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς αφέθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις νυν και πρώην παράγοντες της ΕΠΟ που είχαν βρεθεί στο γραφείο του Γιώργου Ανδρεάδη, για την υπόθεση που φέρεται να ζημίωσε την Ομοσπονδία κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, μια και ουδέποτε υλοποιήθηκε το πρόγραμμα για την κάρτα υγείας.  Ο Γκιρτζίκης όπως και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι βρίσκονται σε αυτήν την θέση για τον τυπικό λόγο ότι ως μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ υπάρχουν οι υπογραφές τους στις σχετικές αποφάσεις.

Το κατώφλι του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, πέρασαν το πρωί της Δευτέρας πέρα από τον Γκιρτζίκη, ο αναπληρωτής του στην ομοσπονδία, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης και το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο οποίος είχε παραιτηθεί λόγω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Μετά την απολογία τους, ανακριτής και εισαγγελέας συναποφάσισαν να μην επιβάλουν περιοριστικούς όρους στους τέσσερις κατηγορούμενους, όπως άλλωστε είχαν πράξει και με όλους όσους έχουν απολογηθεί ως τώρα (μεταξύ των οποίων ήταν και οι Γκαγκάτσης, Σαρρής). Την επόμενη Δευτέρα 19/10 ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.