Φινάλε με μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο Άπνοιας του Νηρέα Ορεστιάδας

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρώτο Εκπαιδευτικό σεμινάριο Άπνοιας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και οργάνωσε το Τμήμα Ενηλίκων του Κολυμβητικού Ομιλου Ν.Ορεστιάδας Νηρέα.

Το σεμινάριο χωρίστηκε σε δυο ενότητες, τη θεωρητική που έλαβε χώρα σε αίθουσα του Δ.Π.Θ και την πρακτική ενότητα που αποτελούσε την εφαρμογή της θεωρίας. Οι 30 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη βασική λειτουργία και φυσιολογία του οργανισμού κατά τη φάση της αναπνοής και έπειτα έκαναν πράξη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας, όσα έμαθαν στη θεωρητική ενότητα της εκπαίδευσης.

Ενήλικες κολυμβητές, παιδιά , επαγγελματίες και ερασιτέχνες της ελεύθερης κατάδυσης αντάλλαξαν τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους. Η μεθοδική αναπνοή και η τήρηση των κανόνων της χαλάρωσης πριν την άπνοια , βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τον προσωπικό τους χρόνο από τις πρώτες κιόλας δοκιμασίες. Ο “ΝΗΡΕΑΣ” υπόσχεται και στο μέλλον νέα επιμορφωτικά σεμινάρια που σχετίζονται με την ασφάλεια και το υδάτινο περιβάλλον.