Η άγνωστη “σύμπραξη” Χρήστου Πανόπουλου και Νίκου Λάσκαρη στο φετινό “Ράλι Ακρόπολις” που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι το φημισμένο Ράλι Ακρόπολις, που μπορεί να μην ανήκει πλέον στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τον σημαντικό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας και να κρίνει τον πρωταθλητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αυτό που δεν είναι γνωστό σε πολλούς, ίσως ούτε καν και στους… ίδιους, είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα έχουμε μια ιδιαίτερη σύμπραξη δύο κορυφαίων παραγίντων του αθλητισμού της Θράκης και δη της Ξάνθης, του ιδιοκτήτη της Skoda Ξάνθη Χρήστου Πανόπουλου και του ξανθιώτη μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη.

Η δράση του τελευταίου ως γνωστόν δεν περιορίζεται μόνο στο μπάσκετ και τον Άρη, αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του, αλλά και στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει ιδρύσει, το «Laskaris Foundation», που έγινε κυρίως γνωστό από την αναφορά του Λάσκαρη σε αυτό στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, όπου ανέφερε μάλιστα και δράσεις στην Θράκη και τις ακριτικές περιοχές αλλά και στήριξη Ελλήνων αθλητών.

Η πρώτη από αυτές είναι σε αγώνες αυτοκινήτου. Ο θρακιώτης μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης «κατεβάζει»… δικό του αμάξι στο Ράλι Ακρόπολις που διεξάγεται το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου και το ίδρυμα του είναι ο βασικός χορηγός, στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής του δράσης για την ενίσχυση του αθλητισμού και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο Λάμπρος Αθανασούλας, ένας εκ των κορυφαίων ελλήνων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου, θα συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις έχοντας ως συνοδηγό τον Νίκο Ζακχαίο και την υποστήριξη του Lascaris Foundation. Το ελληνικό πλήρωμα τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα, με κορυφαία τη νίκη τους στην κατηγορία Παραγωγής του WRC και την 8η θέση γενικής στο Ράλι Ακρόπολις το 2009.

Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Νίκο Ζακχαίος συμμετέχουν στον φετινό αγώνα έχοντας στην διάθεσή τους ένα ολοκαίνουριο Skoda Fabia R5. Ποιος είναι όμως αντιπρόσωπος της Skoda στην Ελλάδα, τουλάχιστον για επτά ακόμα μήνες; Ως γνωστόν η ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ του Χρήστου Πανόπουλου, ιδιοκτήτη και της Ξάνθης που για αυτόν άλλωστε τον λόγο ονομάστηκε και Skoda.

Βέβαια, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, το συγκεκριμένο Skoda Fabia R5 είναι της Motorsport Italia, που ειδικά για το Ράλι Ακρόπολις θα έχει την εργοστασιακή υποστήριξη της Skoda Motorsport. Ωστόσο θεωρείται απίθανο να μην υπάρχει ενημέρωση και ενδεχομένως βοήθεια της εν Ελλάδι αντιπροσωπίας της Skoda σε έναν αγώνα που γίνεται επί ελληνικού εδάφους.

Ετσι μαθαίνουμε για ακόμα μια σχέση ανάμεσα στον Νίκο Λάσκαρη και την Skoda Ξάνθη, μετά την αποκάλυχη της περασμένης εβδομάδας για τον ρόλο του αείμνηστου αντιπροέδρου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Βασίλη Κοντοβαζαινίτη στην εξαγορά της ΚΑΕ Άρης από τον Νίκο Λάσκαρη.

Αξίζει να σημειβθεί ότι η συμμετοχή Αθανασούλα με το Skoda Fabia R5 και την χορηγία του Laskariw Foundation τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και έχει δηλωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με δικαίωμα συγκομιδής βαθμών.

Μάλιστα, το Lascaris Foundation, που έχει δώσει και το όνομά του στην ομάδα, την Lascaris Foundation Team Greece! Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Lascaris Foundation κάνει γνωστό ότι έχει θέσει ως στόχο την προώθηση πλήρως των αθλητικών δραστηριοτήτων και αθλητικών συμμετοχών της Ελλάδας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το Ράλι Ακρόπολις θα διεξαχθεί σε ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου και της Αττικής το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου, με την εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στην Ακρόπολη το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 15:00 το μεσημέρι ενώ το Service Park θα βρίσκεται στο Λουτράκι στον χώρο της Σχολής Μηχανικού.
Σε δηλώσεις του, ο Λάμπρος Αθανασούλας σχολίασε: «Η προσπάθεια για τη συμμετοχή μας στο Ράλι Ακρόπολις καρποφόρησε πραγματικά την τελευταία στιγμή, χάρη στη μεγάλη χορηγία του Lascaris Foundation. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, εν μέσω κρίσης, να υπάρχουν οργανισμοί που στηρίζουν τις προσπάθειες Ελλήνων αθλητών να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι από την πλευρά μας, ο Νίκος και εγώ, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».