Την Κυριακή ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Μνημείων Βορείου Έβρου

Πραγματοποιείται την Κυριακή ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Μνημείων Βορείου Έβρου, τον οποίο διοργανώνει ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρήσος Ορεστιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνοντας διασυλλογικό σε άνδρες και εφήβους αλλά και αγώνα Open.

Η διαδρομή είναι μήκους 120 χιλιομέτρων και η εκκίνηση για το Διασυλλογικό Ανδρών και Εφήβων θα γίνει στις 11.00 το πρωί ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση της κατηγορίας Open.

12077075_886022928152361_1228377132_nΗ διαδρομή είναι η εξής: Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, Σάκκος, Καστανιές, Ρύζια, Φυλάκιο, Ελιά, Πλάτη, Σπήλαιο, Δίκαια, Πετρωτά, Πεντάλοφος, Κόμαρα, Κυπρίνος, Φυλάκιο, Ρύζια, Καστανιές, Σάκκος,  Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διασυλλογικό αγώνα έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών ωστόσο πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ομοσπονδία για το 2015.

Στον OPEN αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60 λεπτά προ της εκκίνησης, να Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος, να συμπεριφέρονται  με το αθλητικό πνεύμα και να φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή.

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν μετάλλια, ενώ έχουν καθιερωθεί και χρηματικά έπαθλα γενικής κατάταξης (1ος  200€, 2ος  150€, 3ος  100€).