Έφυγε από την ζωή Νίκος Τσούγκος, πατέρας του προπονητή του Κώστα Μπανιώτη

Πέρα από τον Βασίλη Κοντοβαζαινίτη στην Αθήνα, το απόγευμα της Παρασκευής κηδεύθηκε ένας ακόμα άνθρωπος που αν και δεν κατάγεται από την Θράκη, συνέδεσε με κάποιον τρόπο το όνομά του με τον αθλητισμό της περιοχής.

Ο λόγος για τον Νίκο Τσούγκο, μια εμβληματική φιγούρα του στίβου της βόρειας Ελλάς, που έγινε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Τετάρτη και κηδεύθηκε το μεσημέρι στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Πέρασε από όλα τα πόστα (αθλητής, προπονητής και έφορος) στο τμήμα στίβου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στον γιο του Γιώργο Τσούγκο, που γυμνάζει τον θρακιώτη πρωταθλητή Κώστα Μπανιώτη στο ύψος.

Ο Νίκος Τσούγκος «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών. Ο σύλλογος του Ηρακλή, στον οποίο πρόσφερε όσο λίγοι, όπως και γενικά στον κλασσικό αθλητισμό της Βόρειας Ελλάδας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του με ανακοίνωση.

Στην φωτογραφία που αλιεύσαμε από το Sportsfeed από παλιότερη επίσκεψη καλών φίλων του εκλιπόντος, βλέπετε από αριστερά προς τα δεξιά τους Σάββα Τιμονίδη, Νίκο Τσούγκο, Πλούταρχο Σαρασλανίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.