Οι εκτιμήσεις για το Ολυμπιακός – Μπάγερν του 15χρονου Θρακιώτη που βρέθηκε πρόσφατα στα… άδυτα του γερμανικού συλλόγου

Καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στο Στάδιο Καραϊκσάκη, το ThrakiSportS απευθύνθηκε στον 15χρονο τερματοφύλακα της Βιστωνίδας Λευτέρη Μανιά, που το φετινό καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να εισέλθει στα άδυτα του συλλόγου της Βαυαρίας και να γνωριστεί με τους μεγάλους αστέρες του.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε προ ημερών το ThrakiSportS,  ο Λευτέρης από την Ξάνθη και η Μαρία από τα Γιαννιτσά, δύο επίδοξα ποδοσφαιρικά αστέρια, ήταν οι μεγάλοι τυχεροί που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 7ο Allianz Junior Football Camp όπου μαζί με 73 ακόμα νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από 25 χώρες από όλο τον κόσμο, βρέθηκαν για μια εβδομάδα στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπάγερν στο Μόναχο και γνώρισαν τους παίκτες της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

“Το ταξίδι αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να δω από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων. Όλα είναι πολύ οργανωμένα. Το προπονητικό κέντρο παρέχει τόσο στην επαγγελματική ομάδα όσο και στις ακαδημίες υλικό τελευταίας τεχνολογίας για συνεχή βελτίωση των ποδοσφαιριστών και κατά συνέπεια του Συλλόγου. Το Allianz Arena είναι ένα απο τα πιο σύγχρονα γήπεδα αυτή την στιγμή στον κόσμο”, σχολιάζει ο Λευτέρης Μανιάς που βάζει μεγάλους στόχους, κάποτε να αγωνιστεί σε αυτό ως παίκτης.

“Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας τερματοφύλακας και να επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο ως ποδοσφαιριστής!”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο 15χρονος θρακιώτης γκολκίπερ, που είχε μεταξύ άλλων την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να δει πώς προπονείται ο Μάνουελ Νόιερ, ίσως ο καλύτερος πορτιέρο αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Όσο για την αυτονόητη ερώτηση ποιος θα ήθελε να κερδίσει στο παιχνίδι της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπάγερν και τον Ολυμπιακό, που θα φιλοξενηθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊκσάκη; Ο μικρός Λευτέρης είναι ξεκάθαρος: “Όσον αφορά το  σημερινό παιχνίδι πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην Μπάγερν αλλά όπως έχει δείξει και τα τελευταία χρόνια είναι ένας δύσκολος αντίπαλος μέσα στο Καραϊσκάκη και ευελπιστώ στην νίκη της ελληνικής ομάδας!”.