Φιλική νίκη της Ασπίδας Ξάνθης απέναντι στην Δράμα ’86!(+photos)

Εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 22-18 απέναντι στην Δράμα ’86, έναν αντίπαλο που αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Χάντμπολ, βγάζοντας μεγάλη διάθεση στο γήπεδο αποδίδοντας εξαιρετικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που διεξήχθη στο Αμοιρίδειο τόσο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

Η ομάδα του Θόδωρου Βαφειάδη, που είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές και να δοκιμάσει πράγματα που έχει στο μυαλό του απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, ξεκίνησε πολύ δυνατά και από το πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη πάρει προβάδισμα με 4-1, με την διαφορά των τριών τερμάτων να διατηρείται μέχρι και το 20’ οπού και προηγούταν με 7-4. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η ομάδα της Δράμας έβγαλε αντίδραση και κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει στο 28’ σε 8-8, αλλά να τελειώσει και το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 9-10 σκοράροντας δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο οι Ξανθιώτες μπήκαν αρκετά δυνατά και με επιμέρους σκορ 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο κατάφερε να μπει εκ νέου μπροστά στο σκορ με 13-11. Η ομάδα της Ξάνθης παρά την αντίδραση των φιλοξενούμενων μέχρι το 45’ στο τελευταίο τέταρτο ανέβασαν την απόδοση τους οπού άφησαν πολλές υποσχέσεις με την παρουσία τους φτάνοντας στην λήξη του αγώνα επικρατώντας με 22-18.

Παρά τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο στην Ασπίδα δεν «τρελαίνονται» με αυτή τη νίκη, με τον κόουτς Βαφειάδη να κρατά πολλά θετικά από αυτά που έδειξε η ομάδα και κυρίως η διάθεση και το πείσμα που έβγαλαν οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας. Οι δύο ομάδες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη(16/9) αυτή την φορά στην Δράμα.