Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά την Δεβετζή κατέκτησε στο Πεκίνο η Νικόλ Κυριακοπούλου!!!

Μια μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει ο ελληνικός αθλητισμός. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια και το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της “ιπτάμενης θρακιώτισσας” Πηγής Δεβετζή στην διοργάνωση του 2007 στην Οζάκα, για να πανηγυρίσει η Ελλάδα ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Το κατέκτησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επι κοντώ στην “Φωλιά του Πουλιού”, το στάδιο στο οποίο κέρδισε η Δεβετζή το τελευταίο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Ο αγώνας του επικοντώ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις ώρα Ελλάδος. Η Ελληνίδα άλτρια αν και είχε περάσει με την δεύτερη τα 4.60 και τα 4.70, πέρασε με την πρώτη τα 4.80. Αυτό το έκαναν μόλις άλλες δύο αθλήτριες, οπότε σε εκείνο το σημείο εξασφάλισε το μετάλλιο.

Μάλιστα τότε ήταν πρώτη. Ωστόσο στην συνέχεια η Σίλβα από την Κούβα πέρασε τα 4.85 και τα 4.90 για να πάρει το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Βραζιλιάνα Μούρερ τα 4.85 για να εξασφαλίσει το αργυρό.

Η Νικόλ δοκίμασε μια φορά στα 4.85 και όταν δεν τα κατάφερε, άφησε τις δύο τελευταίες προσπάθειές της στα 4.90 (αφού οι άλλες δύο πέρασαν με την πρώτη εκείνο το ύψος). Δυστυχώς ήταν αποτυχημένες, αλλά το μετάλλιο εξασφαλισμένο.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και το πρώτο μετά την 11η διοργάνωση και το μετάλλιο της Δεβετζή, επίσης χάλκινο, αφού κανένας έλληνας ή ελληνίδα δεν είχε ανέβει στο βάθρο το 2009 στο Βερολίνο, το 2011 στο Νταεγκού και το 2013 στην Μόσχα.