Τσαμπιονς Λιγκ: Αγχωτική πρόκριση για Λουτσέσκου, απέφυγε κόντρα με Ολυμπιακό στους ομίλους ο Τοροσίδης!!!

Βρήκαν το βράδυ της Τρίτης τους κατόχους τους τα πρώτα πέντε εισιτήρια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την διαδικασία των προκριματικών. Ανάμεσα στις ομάδες που θα δώσουν το βράδυ της Πέμπτης το “παρών” στην κλήρωση είναι και η Σαχτάρ Ντόνετσκ του (μπαμπα) Λουτσέσκου.

Οι Ουκρανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Ραπίντ Βιέννης στην έδρα τους και έκαναν τα εύκολα δύσκολα, καθώς είχαν κερδίσει εκτός έδρας, ωστόσο οι Αυστριοακοί ειδικά προς το τέλος έχασαν σωρεία ευκαιριών και να μάλιστα είχαν δοκάρι και στις καθυστερήσεις για να πάρουν την πρόκριση.

Η Βαλένθια μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από τη Μονακό στο  Πριγκιπάτο, ωστόσο η απίστευτη λόμπα του Νεγρέδο με την οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό ήταν αρκετή για να κουνήσει σεντόνι. Οι Ισπανοί υπερασπίστηκαν το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού στο Μεστάγια και επίσης πήραν την πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, στους ομίλους θα βρεθούν ακόμα η  Ντινάμο Ζάγκρεμπ (που πέτυχε δεύτερη νίκη επί των Αλβανών της Σκεντέρμπεου), η σουηδική  Μάλμε (που κατάφερε να πετάξει έξω την Σέλτικ) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (που πανηγύρισε την πρόκριση παρά το 1-1 με τη Βασιλεία).

Ευνοημένος από τον αποκλεισμό των Ελβετών είναι και ο Ολυμπιακός, για τον οποίο κλείδωσε πλέοντο γ’ γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Champions League, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγει τη Ρόμα και δεν θα τεθεί (σε αυτήν την φάση) αντίπαλος με τον πρώην αρχηγό του Βασίλη Τοροσίδη.

Την Τετάρτη δίνονται τα πέντε τελευταία εισιτήρια, με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον πρωταθλητή Κύπρου ΑΠΟΕΛ που  υποδέχεται στις 21:45 το βράδυ στην Λευκωσία την Αστάνα και να προσπαθεί να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα του Καζακστάν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης έχουν ως εξής:

Γκρουπ πρωταθλητών:
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σκεντερμπέου 4-1 (9′, 80′ Σουντανί, 15′ Χότζιτς, 55′ Ταραβέλ – 10′ Εσκερντίνια)
Μάλμε – Σέλτικ 2-0 (23′ Ρόσενμπεργκ, 54′ Καρβάλιο)
Γκρουπ μη πρωταθλητών:
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βασιλεία 1-1 (24′ Ζάχαβι – 11′ Τσούφι)
Σαχτάρ – Ραπίντ Βιέννης 2-2 (10′ Μάρλος, 27′ Γκλάντκι – 13′ Σάουμπ, 22′ Χόφμαν)
Μονακό – Βαλένθια 2-1 (17′ Ράτζι, 75′ Έλντερσον – 4′ Νεγρέδο)

Το πρόγραμμα των αγώνων της Τετάρτης ( σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

Γκρουπ πρωταθλητών:
ΑΠΟΕΛ – Αστάνα (0-1)
Παρτιζάν – Μπατε Μπορίσοφ (0-1)
Γκρουπ μη πρωταθλητών:
Λεβερκούζεν – Λάτσιο (0-1)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-2)
Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-3)