Γ’ Εθνική: Φιλικές νίκες για Έβρο Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης επί Νέστου και Μαΐστρου αντίστοιχα

Με νίκες συνέχισαν το απόγευμα της Τετάρτης την προετοιμασία τους, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, οι δυο εκπρόσωποι της Θράκης, ο Έβρος Σουφλίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Ο Έβρος Σουφλίου υποδέχθηκε στο γήπεδο του Άβαντα τον Νέστο Χρυσούπολης και δυο 24ωρα μετά την φιλική ήττα στην Βουλγαρία από την Μπότεφ, κατάφερε να κερδίσει τον αρκετά ισχυρό φέτος Νέστο με 2-1. Ο Ζιγκερίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σουφλίου, ο Δεσύλλας ισοφάρισε για τους Καβαλιώτες πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και ο Ζάχος χάρισε στην επανάληψη τη νίκη στους γηπεδούχους, που πήραν άτυπη ρεβάνς για την φιλική ήττα με 4-1 στον Νέστο πριν δύο εβδομάδες.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε την ίδια ώρα τον νεοφώτιστο στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου ΑΟ Μαΐστρου στο “Φώτης Κοσμάς” και τον κέρδιζε εύκολα με 5-0 (πριν μια εβδομάδα την ίδια ομάδα είχε κερδίσει και το Σουφλί με 7-0). Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας, αλλά η ουσία για τον Εθνικό ήταν ότι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την μπλε φανέλα οι πέντε νέες μεταγραφές που ανακοίνωσε την Τρίτη η ομάδα.