Η νίκη επί του Πανθρακικού μέσα στην Κομοτηνή έσπασε την κατάρα του “διπλού” για τον Αστέρα

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης, όχι μόνο για το τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και γιατί αυτό το “διπλό” κατακτήθηκε μετά από 8,5 μήνες αναμονής και μάλιστα σε μια έδρα από την οποία δεν είχε φύγει ποτέ νικήτρια η πελοποννησιακή ομάδα!

Η εκπληκτική περσινή σεζόν του Αστέρα είχε ένα μελανό σημείο και αυτό δεν ήταν άλλο από τις επιδόσεις της ομάδας μακριά από το κάστρο της, το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Οι κιτρινομπλέ είχαν επικρατήσει με 2-0 της Νίκης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 4/12/2014, ένα “διπλό” το οποίο ήταν και το τελευταίο μέχρι τη φετινή πρεμιέρα στην Κομοτηνή. Μέσα στο 2015 ο Αστέρας δεν μετρούσε διπλό!

Από εκείνο το ματς στο Βόλο απέναντι στην ήδη τότε “ημιθανή” Νίκη είχαν ακολουθήσει 16 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μακριά από την Τρίπολη χωρίς να καταφέρει ο Αστέρας να επιστρέψει ούτε σε ένα με τη νίκη στις αποσκευές του.

Το σερί μεγάλωσε ακόμα περισσότερο αν, όπως σωστά υπολόγισε το sport24, προσθέσουμε τι στα 7 φιλικά της φετινής προετοιμασίας, ο Αστέρας είχε 2/2 στο “Κολοκοτρώνης” και 0/5 μακριά από το σπίτι του. Συνολικά δηλαδή, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε 0/21 εκτός έδρας.

Γι’ αυτό και πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης, στην Τρίπολη υποδέχτηκαν με χαμόγελα και το σπάσιμο της “κατάρας”. Το 0-2 μάλιστα στο ΔΑΚ Κομοτηνής ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του Πανθρακικού, καθώς μέχρι το Σάββατο οι κιτρινομπλέ δεν είχαν νικήσει ποτέ εκεί σε 6 αναμετρήσεις.

Επίσης, ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε για πρώτη φορά δύο γκολ σε ένα παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο, στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Και επιπροσθέτως, ο Αστέρας κέρδισε ξανά μετά από 2 χρόνια σε πρεμιέρα της Super League. Τη σεζόν 2012/13 είχε νικήσει με 1-0 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να ακολουθήσουν δύο παιχνίδια χωρίς νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με άλλα λόγια, με το διπλό του Αστέρα στην Κομοτηνή έσπασαν αρκετές παραδόσεις. Όλα τα παραπάνω έφεραν ικανοποίηση στις τάξεις του Αστέρα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η ομάδα κυριάρχησε στο γήπεδο χωρίς να έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό ποσοστό ετοιμότητας, εξασφαλίζοντας χάρη στην ποιότητά της μια ξεκούραστη επιστροφή από την Θράκη στην Τρίπολη…