Πρωτιά του Σιταρίδη του Εθνικού στο μίτινγκ Ελλάδας – Κύπρου! Τρίτη η Ξανθιώτισσα Παπαϊωάννου

Την πρώτη θέση τόσο στους παίδες όσο και στις κορασίδες πήρε η Ελλαδα την πρώτη ημέρα στο ΕΑΚ Λάρισας  όπου διεξάγεται για 28η χρονιά η Διεθνής Συνάντηση Στίβου Ελλάδας  – Κύπρου.

Οι παίδες συγκέντρωσαν 54 βαθμούς έναντι 50 των Κυπρίων και σε μεγάλο βαθμό οφείλουν αυτήν την διαφορά στην πρώτη θέση που κατέκτησε ο Γιώργος Σιταριδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Συγκεκριμένα, ο Εβρίτης τερμάτισε πρώτος με χρόνο 14″53 αφήνοντας δεύτερο τον Σταμάτη Μαρούδα, που αγωνίστηκε επίσης με τα χρώματα της Ελλάδας, που σημείωσε χρόνο 14″57. Οι Κύπριοι Γιάννης Αρχοντίδης και Ανδρέας Χριστοδούλου αναδείχθηκαν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα με χρόνους 14″92 και 15″03.

Στις κορασίδες η διαφορά στη βαθμολογία της πρώτης ημέρας είναι μεγαλύτερη με 60 βαθμούς για την Ελλάδα έναντι 46 των κορασίδων της Κύπρου, παρόλο που η Ξανθιώτισσα Ευαγγελία Παπαϊωάννου έμεινε τρίτη στον αγώνα της σφαιροβολίας.

Συγκεκριμένα, σημείωσε καλύτερη επίδοση στα 14,38 μέτρα. Πρώτη ήταν η Γαβριέλλα Φέλα από την Κύπρο με 15,12 μέτρα και δεύτερη η Ελληνίδα Ευαγγελία Γερομαρκάκη με 14,50. Στην τέταρτη θέση, πίσω από την Ξανθιώτισσα, έμεινε η Κύπρια Στυλιάνα Κυριακίδου με 13,68.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνες ξεκίνησαν με καθυστέρηση μισής ώρας λόγω της αφόρητης ζέστης, ενώ συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Πέμπτη.  Διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων  και το ΕΑΚ Λάρισας.

Στην τελετή έναρξης  των αγώνων παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος έκανε και την έναρξη των αγώνων ενώ από την Κυπριακή αποστολή χαιρετισμό απηύθυνε  ο αρχηγός αποστολής  Σοφοκλής Χαραλαμπίδης. Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ  χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαχάμης.