Μεγάλη επιτυχία για τους Θρακιώτες στις εξετάσεις διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών 1ης και 2ης κατηγορίας!

Εξαιρετικά τα πήγαν οι Θρακιώτες διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές διαιτησίας των τριών Ενώσεων της Θράκης στα σεμινάρια προεπιλογής που διεξήχθησαν στην Βέροια για την 1η και 2η κατηγορία, με τους Θρακιώτες να έχουν σχεδόν 100% επιτυχία!

Για την ΕΠΣ Ξάνθης οι εξετάσεις κύλησαν ιδανικά καθώς ο Χασάν Κουλά πέρασε με άνεση τις εξετάσεις για βοηθούς Super League, ενώ με επιτυχία πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις και οι Ιλιάς Εμπλιούκ και Τάσος Χατζημωϋσιάδης στην 2η κατηγορία, με τον Χατζημωϋσιάδη ωστόσο λόγω ενός τραυματισμού να μην μετέχει στα αγωνιστικά τεστ κάτι που θα κάνει τον Σεπτέμβριο. Και στους διαιτητές για την 2η κατηγορία τα πράγματα πήγαν ιδανικά για την Ξάνθη καθώς τόσο ο Βαγγέλης Κιοτζένης όσο και ο Χρήστος Γκράνας στην επιστροφή του τα πήγαν περίφημα, ενώ επιτυχημένα πέρασε και τα τέστ ο Γιώργος Κουναλάκης που εξετάστηκε στα σεμινάρια προεπιλογής των Χανίων στις 2 Αυγούστου. Στους παρατηρητές για ακόμη μια χρονιά η Ξάνθη θα έχει εκπρόσωπο στην Super League καθώς ο Θανάσης Βέλλιος πέρασε τις εξετάσεις, ενώ επιτυχημένα πέρασε τα τέστ παρατηρητών 2ης κατηγορίας και ο Μιχάλης Ντάκος, ενώ εξαιρετικά τα πήγαν και στις εξετάσεις για εκπαιδευτές τα αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες οι Δημήτρης Σάββογλου και Βέργος Χαλβατζής.

Για την ΕΠΣ Έβρου οι εξετάσεις κύλησαν ιδανικά με τον Γιώργο Κυριαζίδη να περνάει επιτυχώς τα γραπτά τέστ για διαιτητές 2ης κατηγορίας, ωστόσο ένα πρόβλημα στον μηνίσκο δεν του επέτρεψε να μετέχει και στα αγωνιστικά κάτι που θα συμβεί τον Σεπτέμβριο. Επιτυχημένα πέρασε τα τέστ των βοηθών διαιτητών 2ης κατηγορίας ο Σπύρος Βασιλόπουλος τόσο στα γραπτά όσο και στα αγωνιστικά, ενώ και ο τρίτος Εβρίτης που έδωσε εξετάσεις για την 2η κατηγορία πέρασε με επιτυχία τα τέστ. Ο λόγος για τον Γιάννη Στρατούδη, που έγραψε εξαιρετικά στις γραπτές εξετάσεις των παρατηρητών.

Πάμε τώρα στην ΕΠΣ Θράκης όπου το μεγαλύτερο πλήγμα για την διαιτησία όλης της Θράκης ήταν η μη παρουσία του Γιάννη Τοπούζη, που όπως είχε αναφέρει το ThrakiSportS, δεν παρέστη στις εξετάσεις της Βέροιας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και θα κληθεί σε νέα ημερομηνία. Από εκεί και πέρα μεγάλη επιτυχία είχαμε στους παρατηρητές 2ης κατηγορίας με τους Μανώλη Ταπαντζά, Βασίλη Γαβριηλίδη και Τάσο Ντοσίδη να περνούν με επιτυχία της εξετάσεις. Εξαιρετικά τα πήγε και ο βοηθός Αϊχάν Χούσκογλου στις εξετάσεις για βοηθούς διαιτητών 2ης κατηγορίας

Να σημειώσουμε πως η μέρα «κλειδί» για όλους τους διαιτητές των 1ης και 2ης κατηγορίας είναι πιθανότατα η Παρασκευή 7 Αυγούστου. Τότε αναμένεται να περάσει από το ΔΣ της ΕΠΟ και να ανακοινωθούν οι πίνακες των Super League και Football League, που αναμένεται να έχουν αρκετές εκπλήξεις –  τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά από την ΕΠΟ τα αποτελέσματα των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών για την 3η και την 4η κατηγορία οπού και εκεί είχαμε μεγάλη παρουσία Θρακιωτών..